travelbusiness.no

møter, reiser og opplevelser

Reise

SNART HØSTFERIE

Høstferien banker snart på døren, og Star Tour melder om at en regnfull sommer har ført til stor etterspørsel etter reiser sørover.

Fra både Bergen, Stavanger og Trondheim er det kun strøplasser igjen i høstferieuken, mens fra Gardermoen er det fremdeles mulighet for å få en uke i solen.- Høstferien er tradisjonelt en populær uke å reise på og blir bestilt lang tid i forveien. Men fra Østlandet har vi noen ledige plasser for nordmenn som drømmer om en uke under palmene før vinteren setter inn for fullt, sier kommunikasjonsdirektør Lena Petersson i Star Tour.

De fleste skolene på Østlandet og Sørlandet har ferie den første uken i oktober, mens Stavangerområdet, Hordaland, Nord-Norge og Trøndelag har den andre. Derfor kan bergenserne også sikre seg et høstferiekupp dersom de har mulighet til å reise fra Oslo eller andre byer.

– Bor du på Vestlandet kan du sikre deg en soluke i ferien ved å reise fra Østlandet, og omvendt. Her har de har ikke høstferie den andre uken i oktober. Det betyr at man kan reise herfra til lavere priser, sier Petersson.

Hun legger til at dersom du har mulighet til å ta et par fridager enten før eller etter høstferien, er det flere ledige flyseter og også billigere å reise.

Også vintersalget er på vei oppover hos Star Tour. Fire av ti vinterreiser er allerede solgt hos reisearrangøren.
– Etter at store deler av sommeren regnet bort har vi stor pågang av værsyke nordmenn som ønsker å tilbringe vinteren i varmere strøk. I juli solgte vi rekordmange sydenreiser og i forrige uke solgte vi hele 34 prosent flere reiser enn samme periode i fjor, avslutter Petersson.

LEAVE A RESPONSE