travelbusiness.no

møter, reiser og opplevelser

Nyheter

SMØR MATPAKKE !

Nesten halve befolkningen planlegger å rømme Norge i sommer, viser en ny undersøkelse. De fleste synes det er for dyrt å feriere her hjemme.

Kanalbåt ankommer Lunde sluse43 prosent skal til utlandet denne sommeren, viser en måling utført av Sentio Research for Danske Bank. Bare 15 prosent sier de vil dra på feriereise i Norge.

10 prosent skal på hytta. Like mange skal feriere hos slekt eller venner. Drøyt to av ti planlegger å bli hjemme.

– Unge uten barn og med lav inntekt holder seg mer hjemme enn gjennomsnittet. Eldre over 60 år er klart overrepresentert blant dem som foretrekker hytta, sier Monica Haftorn Iversen, privatøkonom i Danske Bank.

Felles for de fleste er en klar oppfatning om at det er for dyrt å feriere her hjemme. Syv av ti synes ferie i Norge blir for kostbart.

Smør matpakke

Privatøkonomen i Danske Bank har mange råd til nordmenn som gjerne vil reise i eget land, men må klare seg på moderat feriebudsjett.

– Det er mange måter å ordne rimelig overnatting på. Turisthyttene kan være en mulighet. En telttur kan også være en fin opplevelse. Hvis man reiser med stor familie, kan også bobil være et alternativ som dessuten gir full bevegelsesfrihet, sier Monica Haftorn Iversen. (Du finner en oversikt over kvalitetsikrede norske campingplasser i Norsk Campingguide , red. anm)

Også smarte måltidsvaner kan gjøre ferien rimeligere.

– Planlegg godt og smør gjerne matpakker. Baguetter og drikke på bensinstasjonen blir fort dyrt.

Å sette opp et feriebudsjett på forhånd bidrar til å hindre at man bruker over evne og må møte høsten med kredittkortgjeld, påpeker Monica Haftorn Iversen.

– Det er klart man skal kose seg på ferie, og de fleste har jo også råd til å unne seg litt ekstra. Men det er smart å holde oversikt og passe på at man holder seg sånn omtrentlig til planen.

Det finnes flere verktøy som kan gjøre det lettere å være sin egen økonomisjef.

– Flere nettbanker har en egen budsjettfunksjon, og med mobilbank har du god oversikt over pengebruken også når du er på reise.

LEAVE A RESPONSE