travelbusiness.no

møter, reiser og opplevelser

Nyheter

SMAKEN AV DANMARK

Fredag 19. april kl.12.00 går startskuddet for arrangementet Smak på Danmark i Mathallen i Oslo. Hele helgen vil publikum få servert smakebiter og historier fra dejlige Danmark.

Danmark flytter inn – og østover

Turistsjef Vidar Mørch prøvesmaker.
Turistsjef Vidar Mørch prøvesmaker.

De siste tre årene har VisitDenmark og samarbeidspartnere inntatt Aker Brygge og arrangert reise-eventet Danmark på bryggen, men i år flyttes arrangementet innomhus. Mens arrangementet tidligere primært har henvendt seg til barnefamilier, er det i år rettet mot et mer voksent publikum.

– Vi føler at tiden er inne for å prøve noe nytt, sier turistsjef Vidar Mørch. Danmark på bryggen har vært en suksess de tre årene det har blitt arrangert, men nå mener vi at både publikum og utstillere er klare for noe nytt. Som du forstår av lokaliseringen, samt navnet på arrangementet, vil utstillerne by på smakebiter i bokstavelig forstand i tillegg til reiseinspirasjon i tradisjonell forstand. Vi er ganske sikre på at reiselysten vil pirres av både smaks- og synsinntrykk – dette er vår måte å bringe en bit av Danmark til Norge på.

Utstillere fra Danmark – og Færøyene

Mange spennende utstillere vil delta på Smak på Danmark. DFDS Seaways som seiler mellom Oslo og København er medarrangør og vil sette opp buss for båt! En 16-seters shuttlebuss vil gå mellom Thon Hotel Opera og Mathallen fra kl 11.00 til kl 16.00 de tre dagene. Rederiet vil også arrangere båtrace på Akerselva om været tillater det.

Small Danish Hotels (tidligere Dansk Kroferie) og First Hotels presenterer sine overnattingstilbud, og representanter fra Samsø, Nord-Sjælland, Gudenåen-området, Nord-Jylland, Læsø, Aarhus og Fyn vil være hjertelig til stede med alt fra småkaker og øl til hummersuppe, sild og nyttige brosjyrer. Det blir også mulighet for å være med i konkurransen om å vinne en lekker Velorbis-sykkel for de som besøker Smak på Danmark.

Café Sorgenfri skal sørge for at du kan få kjøpt deg et ekte dansk smørrebrød, og kanskje frister det å kjøpe med seg et glass av restaurantens hjemmelagde sild også.

Som om ikke det kjente og kjære Danmark er dejlig nok, vil også Færøyene være representert på Smak på Danmark. Både Smyril Line og Atlantic Airways vil være på plass, og det vil naturligvis vanke lekkert munngodt basert på færøyske råvarer.

Pop-up-restaurant med Årets Kokk 2012

Bornholm serverer en virkelig lekkerbisken i år. Gourmetkokken Mikkel Marschall som har bakgrunn fra blant annet Restaurant Kadeau og Formel B har alliert seg med Årets Kokk 2012, Daniel Kruse, og sammen lager de en bornholmsk restaurant i Mathallens 2. etasje. Restauranten vil hver dag ha plass til 45 gjester som for 700,- kr får servert en 4-retters meny basert på bornholmske råvarer, samt øl og most fra Bornholms Mosteri.

Matglade nordmenn vil få nyte alt fra mandler røkt sammen med sild i Gudhjem Røgeri til bornholmergris, meieriprodukter fra St Clemens og Johan Bülovs lakris.

De lekre rettene og drikkevarene blir naturligvis servert fra tallerkener og glass laget av bornholmske kunsthåndverkere, og vi tar sjansen på å love at også gode historier fra solskinnsøya vil bli servert.

LEAVE A RESPONSE