travelbusiness.no

møter, reiser og opplevelser

Nyheter

SLARAFFENLIV I NORWEGIAN?

Det er i forkant av mekling hos Riksmekleren 8. og 9. oktober sendt ut pressemelding fra Parat som gir inntrykk av at Norwegians kabinansatte har en arbeidsdag på inntil 22 timer. Dette er særdeles misvisende. I snitt jobber de kabinansatte i Norwegian 16 dager per måned, mens en gjennomsnittlig arbeidsdag er på opp mot 7,5 timer.

I Norwegian jobber en kabinansatt i tariffområdet i snitt langt under grensene EU setter pr i dag. Det er også langt fra de grensene den europeiske flysikkerhetsorganisasjonen EASA  har foreslått. En kabinansatt i Norwegian jobber fem dager med påfølgende fire dager fri. Innbakt i de fem arbeidsdagene er også «standby», som betyr at man er i beredskap på bakken dersom det skulle oppstå behov for ekstra bemanning.

Norwegian er Skandinavias nest største flyselskap og det tredje største lavprisselskapet i Europa med direkteruter innenlands i Norge og til en rekke land i Europa, samt Nord-Afrika og Midtøsten (296 ruter og 114 destinasjoner per juni 2012). Med lave priser og kundevennlige løsninger har selskapet hatt en sterk passasjervekst de siste årene. Norwegian fraktet  nærmere 16 millioner passasjerer i 2011. Selskapet er børsnotert (2003) og har om lag 2 500 ansatte. Norwegian har 64 fly i flåten (per juni 2012). Norwegian faser løpende inn nye, mer miljøvennlige Boeing 737-800-fly  og vil ha en av Europas aller mest moderne og miljøvennlige flyflåter om få år.

LEAVE A RESPONSE