travelbusiness.no

møter, reiser og opplevelser

Opplevelser

SKANDINAVIAS STØRSTE LEGOHOTELL

Et av de største og mest imponerende legobygg som noen gang har blitt bygget i Skandinavia, viser oss allerede nå hvordan fremtidens hotell Gothia Towers vil se ut.  Modellen kan nå beundres i lobbyen på Gothia Towers. 

Lego Towers er 1,80 meter høyt og tre meter bredt. Det gjør det til en av de største legomodellene i Skandinavia. Modellen består av 75 000 legoklosser, hvorav hele 10 000 er vindusruter, og tok et halvt år å bygge. Så vidt vi vet er dette også verdens første hotell i Lego med belysning.

Bak bygget står Johan Sahlström, til hverdags sivilingeniør hos Volvo Lastvagnar med Lego som sin store lidenskap og hobby. Hjemme har han over en million legoklosser, og så snart han har anledning, reiser han til forskjellige legoutstillinger i Europa for å hente inspirasjon til nye legoprosjekt.

– Denne modellen er noe av det morsomste jeg har vært med på å bygge, spesielt fordi det er en modell av et bygg som blir virkelighet om noen år. Jeg har designet tårnene i et digitalt tegneverktøy tilpasset Lego, og modellen er skalatro ned til minste detalj, sier Johan Sahlström.

Modellen viser altså hvordan Gothia Towers vil se ut når alt står klart til årsskiftet 2014/2015, når det vil være Europas største helintegrerte hotell-, messe- og konferanseanlegg.

– Det er en fantastiskt legomodell, og vi er svært imponerte over den presisjon og ferdighet Johan Sahlström har vist. Nå kan både vi og alle besøkende, både store og små, la oss inspirere av denne fine modellen av det fremtidige Gothia Towers, sier Petter Ullberg, administrerende direktør for Gothia Towers og viseadministrerende direktør for Svenska Mässan.

LEAVE A RESPONSE