travelbusiness.no

møter, reiser og opplevelser

Opplevelser

SEILFEST I GØTEBORG

Den 14.-21. juni ønsker Göteborg igjen velkommen til verdens tøffeste jorda-rundt-kappseilas. Det blir stor fest i Frihamnen, hvor alle er invitert til å være med på seileventyret – og årets fokus rettes mot å redusere plastforsøpling i havet.

I Alicante i oktober 2017 gikk startskuddet for Volvo Ocean Race og nå befinner seilbåtene seg ute på verdenshavet før de i juni melder sin ankomst i Sverige. Etter åtte tøffe måneder rundt jorden og 46 000 sjømil bak seg er de klare for et siste stopp før målgang i Nederland.

Arrangementet finner sted i hjertet av Göteborg, i Frihamnen, der en del av den nye delen av byen nå vokser fram. Her kommer konkurransebåtene til å ligge og det blir et stort tilbud av underholdning, aktiviteter og seiling i verdensklasse. Du kommer deg enkelt til Race Village enten til fots, med sykkel, buss, trikk eller ferge. Det er fri entré og alle er hjertelig velkomne!

Miljøfokus
Det er i år fjerde gangen konkurransen besøker Göteborg – Volvos hjemsted. I år er det også et særlig fokus på forsøpling og miljøet i havet. Nye studier viser at det kommer til finnes mer plast enn fisk i havet i år 2050. Plast forårsaker store skader både på dyr og mennesker, og Volvo Ocean Race har derfor innledet et samarbeid med FNs miljøprogram. Denne delen av konkurransen kommer til å fungere som en global kommunikasjonsplattform for å forsterke FNs «Clean seas» kampanje, som har budskapet «Turn the tide on Plastic». Med kampanjen ønsker man å oppnå en drastisk minskning av produksjon og bruk av engangsplast, samt et globalt forbud mot mikroplast.

Bærekraftig storby
Göteborg går foran som et godt eksempel som en miljøvennlig storby og har et stort fokus på bærekraft så vel økonomisk, økologisk og sosialt. Göteborg har lenge hatt fokus på være en økovennlig by. Byen er en av de ledende innenfor bærekraftig konstruksjon, søppelhåndtering og fornybar energi. 93 prosent av alle hotellrom i byen er miljøsertifisert og alt kjøtt som serveres i kommunen er organisk. 90 prosent av Göteborgs kollektivtrafikk drives med fornybar energi og det finnes 72 ulike stativer med tilgjengelige bysykler rundt omkring i byen. Göteborg har siden 2011 fungert som Fair-trade City og ble også samme året kåret til Europas beste miljøturisme-destinasjon. Det er ingen tvil om at Göteborgerne setter miljø i sentrum.

 

LEAVE A RESPONSE