travelbusiness.no

møter, reiser og opplevelser

Reise

SAS KJØPER 30 NYE AIRBUS FLY

SAS har inngått en avtale om kjøp av 30 Airbus A320neo fly, med en opsjon om kjøp av ytterligere 11 fly. Det første flyet vil bli levert i første halvdel av 2016, og det siste i 2019.

SAS investerer for å kunne tilby billige flybilletter.
– Denne bestillingen av den kommende og nyeste modellen av Airbus A320, er et stort og viktig steg i fornyelsen og harmoniseringen av vår flyflåte. SAS vil dermed ha flyindustriens mest kostnadsbesparende og miljøvennlige kort- og mellomdistansefly fra 2016, sier Göran Jansson, Deputy President & CFO.

– Airbus gratulerer SAS’ beslutning om å strømlinjeforme flåten med våre miljøvennlige A320neo fly», sier John Leahy, Airbus Chief Operating Officer, Customers. Flyet som er en videreutvikling av den populære A320 vil ha det mest moderne innen drivstoffbesparende teknologi.

Nye fly til København, Stockholm og Oslo
Fra 2015 vil SAS’ kort- og mellomdistanseflåte bestå av to flytyper: Airbus 320-familien vil ha base i København, og Boeing NG (Next Generation) vil operere ut fra Stockholm og Oslo.

Som en del av dette omfattende utskiftningsprogrammet vil alle MD80 i København fortløpende bli erstattet av leasede Airbus 320. Dette vil være avsluttet ved utgangen av 2014. Disse blir deretter skiftet ut med neste generasjons mest miljø- og kostnadsbesparende fly i kort- og mellomdistansemarkedet, A320neo.

Alle MD80-flyene i Stockholm vil bli erstattet av leasede Boeing 737NG. Dette blir sluttført i løpet av 2013. I Oslo vil de eldste Boeing 737 Classics være erstattet av Boeing 737NG i løpet av 2014.

Miljøvennlige fly
Drivstofforbruket og CO2 utslippene per sete/km vil reduseres med mer enn 20 % når en MD80 blir erstattet med en B737NG, eller et fly i Airbus 320-familien i tilsvarende størrelse. Når så dagens A320-fly erstattes med neste generasjons A320neo så reduseres drivstofforbruket og CO2 utslippene med ytterligere 15%.

Dette betyr at SAS’ flyflåte de kommende årene blir svært konkurransedyktig både i forhold til miljø, kundekomfort og kostnader. Du kan fly til London eller hvor du vil med bedre samvittighet!

SAS har valgt CFM LEAP-X1A motorer til A320neo. CFM er verdens største tilbyder av motorer, og er i dag SAS’ største motorleverandør. CFM som er et samarbeid mellom Snecma (Safran Group) og GE Engines, har kunnet tilby de mest fordelaktige løsningene for SAS.
Basert på Airbus` priser, før rabatter, lyder ordren på ca. 18 milliarder svenske kroner.

LEAVE A RESPONSE