travelbusiness.no

møter, reiser og opplevelser

Opplevelser

SAMISKE GOURMET – OPPLEVELSER

Samiske opplevelser er blitt en av Nordkynregionens største turistsuksesser. – Flere tusen turister har fått en smakebit av samenes liv på vår overlandstur i regi Hurtigruten. Vi ønsker å øke antallet besøkende denne sesongen, og har derfor investert i et nytt matanlegg for å tilby samiske gourmetopplevelser, sier daglig leder Ellinor Guttorm Utsi i Davvi Siida AS.

 

Foto: Jørn Henriksen

I Davvi Siida blir du invitert med inn i lavvuen der sprakende bål, rykende buljong og joik setter den magiske stemningen mens du hører om samisk kultur og levesett. Besøkende tilbereder egen middag bestående av røyka reinkjøtt. De som vil kan også tilbringe natten i lavvuen på en eksotisk seng av bjørkeris.

– Investeringen skal tilby en enda mer komplett samisk opplevelse. Det meste av røykeprosessen er gjort på forhånd, men de besøkende legger siste hånd på verket når de steker kjøttet over åpen ild. Kombinert med en forrett bestående av tørket reinkjøtt, gir dette unike smaker og en gourmetopplevelse utenom det vanlige, sier Utsi.

Familien Utsi lar gjestene se, smake, høre, lukte og oppleve samisk kultur.

– Du sitter på myke reinskinn rundt ildstedet, og bållukten blander seg behagelig med duften fra de samiske rettene av reinkjøtt, fisk, vilt og bær. Naturen er vår kultur, og de besøkende vil gjennom oppholdet på Davvi Siida lære mer om det naturen har å by på, sier Utsi.

 

– En australsk besøkende i fjor sommer hadde fått anbefaling om å besøke oss fra kjente hjemme i Australia. Dette gjør meg stolt og gir meg gode frysninger langt nedover ryggen. Vi er veldig glade for å plassere samer i Kjøllefjord på verdenskartet, sier Utsi.

LEAVE A RESPONSE