travelbusiness.no

møter, reiser og opplevelser

Reise

SAFARI BLIR RIMELIGERE

10abd5_Desert_Rose_Lodge_ViewNå blir det billigere for nordmenn å reise på safari i Kenya. Prisen på inngangsbilletter til landets nasjonalparker og reservat har blitt redusert med det som tilsvarer 260 kroner per person og dag. Dessuten har visumavgiften for barn under 16 år blitt fjernet.

Kenyas president Uhuru Kenyatta har kunngjort nye tiltak for å fremme den internasjonale turismen i landet. En betydelig endring for norske turister er den reduserte inngangsprisen ved landets nasjonalparker. Reduksjonen gjelder for de nasjonalparkene og reservatene som administreres av Kenya Wildlife Service (KWS), hvor inngangsprisen nå reduseres fra 90 USD til 60 USD per person og dag. Den nye inngangsprisen, som tilsvarer ca. 520 kr, er gjeldende fra 1. juli i år.

I tillegg til den reduserte inngangsprisen har den kenyanske regjeringen også besluttet å avskaffe visumavgiften for barn og ungdom under 16 år fra og med 1. februar i år. Dette betyr at en familie sparer 50 USD per barn. En familie med to voksne og to barn kan med de nye tiltakene spare hele 700 USD på en fem dagers safari.

Et annet tiltak i regjeringens pakke er det såkalte Charter Incentive Programme (CIP), som ble spikret allerede i desember. Programmet skal lokke flere europeiske charterfly til den kenyanske kysten via flyplassene i Mombasa og Malindi. Kenya er allerede en populær charterdestinasjon for britiske, italienske og tyske turister.

Om Kenya
Safarilandet Kenya, som ved World Travel Awards i 2015 ble kåret til verdens ledende safaridestinasjon, ligger like sør for Afrikas horn i Øst-Afrika. Med en 48 mil lang kyst mot Det indiske hav er den store vandringens hjemland ikke bare et reisemål for safariturister, men også for de som elsker sol, strand og bading.

Kenyas mest kjente nasjonalpark er reservatet Masai Mara, som ligger sør for hovedstaden Nairobi. Masai Mara er hjem for «The Big 5», og det var her store deler av filmen «Mitt Afrika» ble spilt inn på 80-tallet.

Flere norske reisearrangører tilbyr reiser i gruppe eller på egen hånd til Kenya. Med maksimalt 2 timers tidsforskjell og ca. 14 timers flyreise (ett stopp i Amsterdam, Paris, Istanbul, Frankfurt eller London) er det både lett og bekvemt å komme seg dit.

LEAVE A RESPONSE