travelbusiness.no

møter, reiser og opplevelser

Klassifisering

SØTA BRORS BANKENDE HJERTE

Stockholm er kalt Nordens hovedstad og Nordens svar på Venezia. Ja, du skal høre mye, men Stockholm er faktisk en av verdens ti mest populære kongressbyer.

Blandingen av pulserende storby omgitt av natur er unik i seg selv. Byens kjerne er skilt av vann, og fordelt over 14 øyer. Den synlige bebyggelsen i byen kan anes fra 1200-tallet og fremover. Da hovedsaklig i Gamla Stan og på Ridderholmen, og denne bebyggelsen er kanskje det Stockholm er mest kjent for historisk sett. Byen er en populær turistattraksjon, ikke kun på grunn av dette, men også fordi den har så mye annet å by på. Den er kjent som en av verdens vakreste byer og som et sentrum for forretninger og fornøyelse.

Byen tilbyr dessuten et godt utvilket konferansetilbud, med flere store anerkjente hoteller og kongressenter midt i bykjernen. Noen av disse er Stockholmsmässan, Stockholms Stadshus, Globen og Grand Hôtel. Blandingen av historie, høy kvalitet og moderne utstyr er her mer et krav enn en bonus.

I forhold til Stockholm sentrum er kanskje områdene Östermalm og Södermalm de to delene som skiller seg mest ut dersom man ser bort fra Gamla Stan. Östermalm og Södermalm er muligens også de to mest ulike delene av byen i moderne sammenheng. På Östermalm finner man de dyre og eksklusive merkebutikkene, Dramaten og flere av de mest kjente hotellene som Grand Hôtel. Södermalm kan på mange måter minne om Grønland og Grünerløkka i Oslo. Her finner man mange små butikker og et mer alternativt tilbud enn på Östermalm, i tillegg til at det er her det velkjente Globen ligger.

Et must når man besøker Stockholm er å ta turen innom kjente serverdigheter som Skansen på Djurgården, Kulturhuset, Det moderna Museet på Skeppsholmen med sitt imponerende samling kunstverk. Vasamuseet, Globen, Operaen midt i Kungsträdgården, Kungliga Dramatiske Teatern (Dramaten) og en båttur ut i skjærgården er andre kulturskatter som absolutt er å anbefale.

For nordmenn som besøker disse serverdighetene er det bemerkelsesverdig å se hvor stor Stockholm er i internasjonal sammenheng i forhold til Oslo. Ikke bare gjennom virkelig verdensberømte kunstverk på museene, men også hvor overveldende det er i forhold til vår egen hovedstad. Det virker som at alt i Stockholm går litt fortere, er litt mer raffinert og litt mer spennende.

Stockholm er med andre ord en by som ikke savner noe å by sine gjester. Enten det er shopping, kulturopplevelser eller konferansetilbud. Gammel og nytt, historie og modernitet; dette er Stockholm i et nøtteskall. Stockholm ligger drøye en time fra Oslo med fly, eller seks timer med ekspresstog. Kommunikasjonen i byen er god, da det går stadige både t-baner og busser helt ut i de sene nattetimer.

Lenker
http://www.stockholmtown.com, Stockholm Vistitors Board AB
http://www.alltomstockholm.se, alt om Stockholms kulurtilbud
http://www.konferensstockholm.net, Kontur Konferens

LEAVE A RESPONSE