travelbusiness.no

møter, reiser og opplevelser

Opplevelser

SØLVGUTTENE PÅ HURTIGRUTEN

Sølvguttene synger julen inn når det anerkjente koret i morgen 2. desember starter sin årlige turne med Hurtigruten. I år er det gjestene på MS Nordlys som får nyte de vakre tonene fra rundt 50 sølvstruper om bord.

De første dagene i desember vil Sølvguttene holde fire fantastiske konserter i hurtigruteanløpene Bodø, Brønnøysund, Rørvik og Trondheim. Det anerkjente koret har de siste årene reist med Hurtigruten til sine konsertsteder og gjentar den behagelige reisemåten også i år. Dette året skifter de unge kordeltakerne skip underveis for å nå fram til sine oppsatte konserter mellom Bodø og Trondheim.

Konsertplan:
Torsdag 2. desember kl. 20:00 i Bodø Domkirke
Fredag 3. desember kl. 19:30 i Brønnøy kirke
Lørdag 4. desember kl. 18:00 i Garstad kirke, Rørvik
Søndag 5. desember kl. 18:00 i Lademoen kirke, Trondheim
Billettsalg foregår i kirken fra en halv time før hver konsert.

Jubileum
Sølvguttene vil etter planen holde en liten konsert om bord, som garantert vil gi hurtigrutegjestene en stor opplevelse. Store opplevelser ga også koret da de i høst feiret sitt 70-årsjubileum. Dette ble markert 23. oktober med en jubileumskonsert i Rådhussalen, stilt til rådighet av Oslo by, samt flere minikonserter på T-banen i Oslo sentrum og en skolekonsert på Chateau Neuf for nær 1500 gjester.

Jule- og nyttårsstemning
Hurtigruten fyller skipene med julestemning, og tilbyr komfortable dager om bord. Det er ikke uten grunn at jule og nyttårsseilingene er for høysesong å regne. I dagene før julaften deltar gjestene i tradisjonelle juleaktiviteter om bord på skipet, som juleverksted, synging av norske julesanger og pepperkakebaking. Hurtigruteskipene går i rute uten stans 364 dager i året. Julaften innvilger de seg imidlertid en velfortjent hvil i hver sin havn langs norskekysten. Dette gir gjestene en unik anledning til å overvære norsk julefeiring, tusle i julegatene eller delta i julegudstjeneste. På julekvelden samles man over et godt måltid i restauranten og åpner julegaver på tradisjonelt norsk vis.

Nyttårsskip
I år er det MS trollfjord som er”nyttårsskipet” og tar gjestene med på en helt spesiell seiling. Med utgangspunkt i Bergen 27. desember seiler skipet i tradisjonell rute til Tromsø hvor nyttårsaften feires i Nordens Paris. Skipet seiler videre første nyttårsdag og tar gjestene med til Honningsvåg og fastlands-Europas nordligste punkt Nordkapp. Ved midnatt til 2. nyttårsdag settes kursen mot vinterbyen Alta med et spennende utfluktsprogram, som inneholder både snøscootersafari, hundekjøring og en utendørs samisk konsertopplevelse av de sjeldne.

LEAVE A RESPONSE