travelbusiness.no

møter, reiser og opplevelser

Nyheter

RULLENDE RÅVARER

Den mobile mattrenden brer seg nå i Sverige. Fra de mange food truckene som har rullet inn i svenske byer, kan du få deg en kulinarisk opplevelse midt på gata – for slikk og ingenting!

Du har kanskje så vidt sett dem i norske storbyer også, de små lastebilene og vognene som står parkert på torg og gatehjørner, omgitt av damp og duft som får magen til å rumle og tennene til å bade i vann. Disse rullende restaurantene har gått rett hjem hos sultne svensker!

Food trucks – kjøretøy som er utstyrt for å lage og selge mat – er på ingen måte et nytt fenomen. Allerede på 40-tallet ble gatemat ekspedert fra biler og vogner. Men det som er nytt, er kvaliteten. Nå er det ikke lenger kaloribomber og slappe pølser som blir langet ut av luka, men sunn og lokal gourmetmat av ypperste klasse.

Den kulinariske food truck-oppblomstringen kommer, som så mye annet, fra USA, der hipsterne i New York-bydelen Brooklyn var raskt ute med å hylle og anerkjenne food truckene som en del av det etablerte restauranttilbudet. Sosiale medier sørger dessuten for at det er enklere for de rullende restaurantene å nå ut til folket, gjennom at de til en hver tid kan dele plasseringen sin i ulike kanaler. I Sverige guider i tillegg nettsider som Foodtrucks.se, Hittatrucken.se og Streetkak.se folk til hvor de ulike matbilene befinner seg.

Populariteten rundt den kreative hurtigmaten har fått stadig flere food trucks til å innta gatene i svenske byer. Her kan du til enhver tid få en rykende varm godbit rett i neven når du er ute på shopping eller oppdagelsesferd. Selv anerkjente kokker setter seg bak rattet for å tilby gastronomiske måltider med variert smakspalett og sterkt miljøfokus. Dermed fører også trenden til en demokratisering av maten: Tilgjengeligheten og det lave prisnivået gjør at flere mennesker får tilgang til eksemplarisk, sunn og lokal mat.

LEAVE A RESPONSE