travelbusiness.no

møter, reiser og opplevelser

Reise

ROLLING STONES – GENERASJONEN

Når lånet er nedbetalt og barna flytter ut er dagens 50-åringer klare for å erobre verden. I følge en undersøkelse Respons analyse har gjort for Star Tour planlegger hele åtte av ti, eller drøyt en million nordmenn over 55 år en utenlandsreise eller mer det neste året. Dette er også den mest reiseglade gruppen i landet.

– Gjengen over 55 år har vi litt humoristisk døpt for Rolling Stones-generasjonen. De ligner på mange måter 20-åringen. Mange er like spreke, eventyrlystne og uredde. Forskjellen er ofte bare at den eldre gruppen ikke lenger har små barn og at de har langt fetere lommebok. De kan reise til hjørner av verden som de bare kunne drømme om da de som 19-20-åringer loffet rundt på minibudsjett og drakk billig rødvin, sier Star Tours Lena Petersson.

Ingen reiser mer
I følge undersøkelsen fra Respons er det ingen som har reist mer enn Rolling Stones-generasjonen det siste året. 82 prosent har vært på en utenlandstur, og hele 35 prosent sier de har reist tre ganger eller mer. Det er langt mer enn yngre årganger. Undersøkelsen viser også at Rolling Stones-generasjonen er langt mindre prissensitive enn resten av befolkningen.
– De er dessuten en kravstor og bevisst gruppe som stiller store krav til oss som feriearrangører. De vet hva de vil ha og krever det. Målet vårt er derfor tydelig, vi skal ha bransjens beste tilbud til denne gruppen. Neste sommer dobler vi derfor våre hoteller for voksne, Blue Couples og blir den aktøren i bransjen med flest garantert barnefrie hoteller, fortsetter kommunikasjonsdirektøren.

Ut av solsengen og opp i trærne
Og mens de unge reiser for å dovne seg sier dagens spreke 55-åringer at det er opplevelser som er avgjørende for ferievalget. Dette er en gjeng som er opptatt av å holde seg i form, og fot- og sykkelturer er i vinden.
– Vi øker antallet aktive ferier med søsterselskapet vårt TEMA hver eneste sesong. Neste sommer får vi 55 prosent flere fotturer. Men på kjøpet følger også kulinariske opplevelser. Dagens 55-åringer avrunder gjerne dagens etappe med et glass god rødvin når sola går ned. Mange av reisene finnes dessuten på Star Tours reisemål. Den perfekte kombinasjonen må jo være en uke aktiv ferie og et rolig, barnefritt hotell i etterkant, smiler en fornøyd Petersson.

LEAVE A RESPONSE