travelbusiness.no

møter, reiser og opplevelser

Klassifisering

ROLIG I OL-BYEN

Nyhetene meldte om sesongåpning i Hafjell forrige helg, men det var før førjulsstormer og temperaturer opp mot 10 grader +. Denne uken er snøen borte og skyene henger regntunge over OL-området. Så nå håper Gudbrandsdølene på snø og full fart neste uke.

Direktør Torbjørn Auflem

På Birkebeineren Hotel står minibusser fra det sveitsiske hopplandslaget. Noe hopping i OL-bakken bli det nok ikke i dag, men heldigvis er ikke Håkons hall langt unna. Her kan treningskvoten fylles opp med løping  på den 370 meter lange tartandekkede løpebanen, spille squash, klatre i Nord-Europas mest avanserte klatrevegg, delta på gruppetreninger, danse i aerobicsalen eller spille fotball, håndball, volleyball eller badminton på parketten.

Birkebeineren Hotel ligger midt i Olympiaparken i Lillehammer, rett under hoppanlegget og 300 meter fra Håkons Hall. Ikke rart at mange norske og utenlandske landslag overnatter her. Hotellet er tildelt 3 stjerner av Norsk Hotellklassifisering. Særlig overfor de utenlandske lagene er stjernemerkingen viktig, sier Torbjørn Auflem, som er hotelldirektør.

Hafjell Hotell ligger ved siden av Lilleputthammer, et gammelt og kjent landemerke ved E-6 rett før Øyer. Også dette hotellet har 3 stjerner, men som følge av det rikholdige aktivitetstilbudet rundt hotellet, er hotellet også tildelt et Resort-symbol.

Hotellsjef Anders Hærdig

Hotellsjef Anders Hærdig skryter av stjernene. – De er kanskje ikke så viktige i det norske markedet, men overfor utlandske gjester betyr det mye, sier han. Omtrent 25 % av salget skjer via hotels.com eller booking.com, og på disse hotellbookingstedene sorteres det på stjerner. Og riktig stjernefastsettelse er en forutsetning for rett hotellvalg og påfølgende gode kundevurderinger.

Og kundene er fornøyde. Birkebeineren får 8 poeng hos booking.com og karakteren “very good”. Hafjell hotel ligger litt under på 7.8 poeng og får karakteren “good”. Og det er aktverdige plasseringer for 2 gode 3-stjerners hoteller.

LEAVE A RESPONSE