travelbusiness.no

møter, reiser og opplevelser

Reise

RIMELIGE REISEMÅL 2014

Bhaktapur - Nepal
Bhaktapur – Nepal

Besøk noen av verdens mest fantastiske reisemål uten å måtte sprenge banken. Hotellsøket www.trivago.no har samlet en liste med reisemål hvor du får mest ut av pengene i 2014. Listen inneholder destinasjoner for alle typer reisende, alt fra Plitvička Jezera i Kroatia, som er på UNESCOs verdensarvliste, til en uberørt strand i Puerto Princesa, Filippinene, og Vietnams kulturrike hovedstad, Hanoi. Disse skjulte perlene tillater deg å oppleve noe lokalt, og for de fleste helt nytt. Listen er basert på den årlige gjennomsnittsprisen for en overnatting i et standard dobbeltrom på hotell, kombinert med reisemålenes samlede hotellvurderinger fra mer enn 82 millioner anmeldelser.

Aït Benhaddou i Marokko topper årets liste over de beste og billigste reisemålene i 2014. En overnatting i denne byen, hvor blant annet Gladiator, Kingdom of Heaven og Game of Thrones har blitt filmet, koster i gjennomsnitt 349 kroner. Til tross for sin beskjedne størrelse, er denne sjarmerende og historiske byen vel verdt et besøk. Ta en sykkeltur, besøk lokale butikker og nyt den fantastiske utsikten fra byens høyeste punkt. Aït Benhaddou er en av de i alt 26 reisemålene på listen som også er å finne på UNESCOs verdensarvliste.

På andreplassen finner vi Mostar i Bosnia-Hercegovina. Byen berømt for og oppkalt etter sin osmanske bro fra det 16. århundre. En overnatting i Mostar koster i gjennomsnitt 416 kroner. Det er samme pris som du i gjennomsnitt må ut med for en overnatting i den vakre greske landsbyen Chora på øyen Ios, og i den Berber-inspirerte landsbyen Merzouga som er omgitt av Saharas sanddyner i Marokko. Den tidligere hovedstaden i Nepal, Bhaktapur, ligger på samme prisnivå som Aït Benhaddou. Megalo Papigo i Hellas, som ligger tett på det som er verdens nest dypeste kløft, Vikos, er det dyreste reisemålet blant topp 10 med 482 kroner i gjennomsnitt. Sucre i Bolivia (432 kroner), den 2700 år gamle kinesiske byen Pingyao (366 kroner), den portugisiske nasjonalparken Peneda-Gerês (407 kroner) og kinesiske Yangshuo (357 kroner) fullfører topp 10-listen.

Blant en rekke spektakulære reisemål i topp 100, finner man som nummer 18, Sibiu i Romania (465 kroner), byen som i 2007 ble utnevnt til Europeisk kulturhovedstad. Andre byer innenfor topp 100 er Indias mest turistvennlige by i 2013, Nashik (nr. 21, 557 kroner) og verdens mest innovative by, Medellín i Colombia (nr. 51, 673 kroner). Verstbyene for ungdoms-OL 2014 (Nanjing, Kina, 557 kroner) og World Games i 2017 (Wroclaw, Polen, 490 kroner) er rangert som henholdsvis nummer 70 og 78.

Hele åtte forskjellige reisemål i Kina har funnet veien til trivagos liste over de 100 beste reisemålene for 2014, og dermed er Kina det best representerte landet på listen. Deretter følger Thailand, Hellas og Spania med syv destinasjoner hver. Det er også verdt å bemerke antallet billige hovedsteder, Sarajevo (nr. 27, 548 kroner), Sofia (nr. 46, 524 kroner), Hanoi (nr. 50, 415 kroner), Managua (nr. 62, 681 kroner) og Beograd (nr. 84, 590 kroner).

Kilde: trivago.no

 

LEAVE A RESPONSE