travelbusiness.no

møter, reiser og opplevelser

Reise

RIMELIGE HYTTER I VINTERFERIEN

Statskog har ledige hytter i vinterferien i hele landet. Som deleier kan du sikre deg rimelige hytteopplevelser.

– Mange av hyttene våre ligger i helt fantastiske naturområder som folk bør unne seg å oppleve. Det er som å bo i en nasjonalromantisk reklamefilm, sier friluftskoordinator Eva Kristin Grøndal i Statskog.

Det handler om 77 hytter på fellesskapets grunn til korttidsutleie. Alle kan bestille dem, og en rekke av dem får du leid til under 600 kroner.

– Fortsatt har vi en god del å velge mellom. Men jo nærmere vi kommer vinterferien, jo mer krymper valgmulighetene, sier Grøndal.

De fleste av Statskogs hytter har enkel standard med solstrøm, gass og utedo. Svært mange setter pris på avbrekket slike hytter gir. Samtidig har Statskog også enkelte nye og nyoppussede hytter med høy standard.

Statskog har samlet sine hytter på denne siden, med bilder av hyttene innvendig og naturen utenfor: http://www.statskog.no/Hytter/Sider/default.aspx

– Gjennomsnittlig døgnleie på Statskogs hytter er kun 600 kroner. At prisen er så lav er ukjent for veldig mange, sier Grøndal.

Noen hytter er krevende å komme seg til. Derfor er det godt beskrevet for hver hytte hvor langt det er til nærmeste vei. Det står også om du må ha med sovepose og om det er strøm og innlagt vann. ’’Utedo’’ går igjen i de fleste hyttebeskrivelsene.

Noen hytter er likevel helt i andre enden av komfortskalaen.

Ved Ellingsvatnet i Melhus i Sør-Trøndelag eier Statskog en nyoppusset skogstue med to etasjer, med nytt kjøkken og dusj. Døgnleien er rundt 2000 kroner, men så er det da også plass til 20 personer.

Et annet eksempel er Lelangsplassen i Finnemarka rett nord for Drammen, utstyrt med solcellepanel, komfyr og kjøleskap. Et tredje er den totalrenoverte Sandtjennhytta i Nissedal i Telemark, med bilvei helt fram både sommer og vinter, med dusj, komfyr og ni sengeplasser.

Gåsvasshytta i Grane på Helgeland er ei nybygd hytte med fin beliggenhet ved Gåsvatnet. Høgskardhus i Dividalen i Målselv er nyoppusset. Isfiskeløypa starter rett utenfor hyttedøra. Abborbua med perfekt beliggenhet ved bredden av Halsjøen i hjertet av Finnskogen i Våler er nyoppusset og et nytt tilskudd til våre utleiehytter.

LEAVE A RESPONSE