travelbusiness.no

møter, reiser og opplevelser

Reise

RIMELIG I PÅSKEN

Vil du på hyttetur i påsken? Her finner du et hundretalls hytter som fortsatt er ledige. Døgnleien er helt nede 200 kroner for de rimeligste hyttene.

 

Utsikten fra hytta Sottjønnbu i Breheimen nasjonalpark

– Hyttene ligger i innlandet eller på høyfjellet, de aller fleste i umiddelbar nærhet til gode fiskevann og flott turterreng. Rundt hundre av dem er fortsatt ledige for den som vil på tur i påsken, sier Marianne Tveito i Inatur.

Jakt- og fiskeportalen inatur.no eies av Norges Jeger- og Fiskerforbund, Statskog, Norges Skogeierforbund, Norske Lakseelver og Norges Fjellstyresamband. I tillegg til å være landes største på salg av jakt- og fiskekort, har Inatur rundt 300 utleiehytter i basen.

På inatur.no ser du hvilke som er ledige.

65 av hyttene tilhører Statskog, resten eies av forskjellige fjellstyrer og private grunneiere. De fleste hyttene har vedovn og propanapparat. Noen er mer avanserte, med solcellepanel eller strøm og innlagt vann.

– Standarden er enkel på de fleste. Og du får en hytte som ligger helt for seg selv, langt fra hyttebyer, alpinbakker og påloggingsmuligheter til Facebook. Her kan du finne påskeroen, sier Tveito.

 

Bjørnen våkner

Med den uvanlig tidlige våren i år skal du et stykke til fjells for å finne påskesnø.

Men Vidar Formo i Snåsa fjellstyre lover skiføre ved hyttene deres i Nord-Trøndelag.

– De fleste ligger i fjellet, og der er det fortsatt veldig mye snø. For den som ikke vil bære oppakningen, kan snøscooterfrakt ordnes, sier Formo.

Langt av lei øker muligheten for villmarksopplevelser.

– Hyttene ligger flott til i urørt terreng. Sjansen er stor for å se både tamrein, elg og spor etter jerv og bjørn. Bjørnen våkner av vinterdvale på denne tiden, sier Formo.

Væravhengig

Også lenger sør er det muligheter for en skitur.

– Når du kommer opp på høyfjellet og over tregrensa, ligger snøen ennå dyp. Du kan gå på ski til de fleste av hyttene våre, sier Kari Elin Sperstad i Skjåk Almenning.

Alle de 16 hyttene har en døgnpris på 400 kroner, de fleste med sengeplass til fem personer.

I påsken kommer bestillingene inn kortere tid i forveien enn ved andre sesonger og høytider.

– Folk tar hyttebestillingen mer på hælen nå før påske. Værforhold er viktig for den som skal i fjellet, og folk følger nøye med på Yr og Storm før bestemmelsen tas, sier Sperstad.

LEAVE A RESPONSE