travelbusiness.no

møter, reiser og opplevelser

Opplevelser

REKORDJUL PÅ HURTIGRUTEN

Hurtigruten Expedition Trip Foto Ørjan Bertelsen
Hurtigruten Expedition Trip Foto Ørjan Bertelsen

Aldri før har så mange valgt å spise et førjulsmåltid på et hurtigruteskip i havn eller holdt julebord på en seiling med Hurtigruten. Tusenvis feirer også selve julen og nyttårshelgen på et av de elleve skipene som daglig seiler langs kysten.

Hurtigruten dekket i år bord for opp mot 3000 gjester på julebordseilinger. I tillegg fikk folk en forsmak av jul på 35 julearrangementer for omkring 2500 gjester om bord på hurtigruteskip til kai. Mest populært var julefrokoster, -lunsjer eller -middager i havnene Bergen, Trondheim, Bodø, Tromsø og Kirkenes.

– Vi har gledet oss over å ta imot så mange lokalpassasjerer og feriegjester i gryende julestemning. Vi er veldig stolte av julemenyen vår med mat fra vel 35 lokalmatleverandører. Det er også ekstra hyggelig å seile kysten når vi har med oss så mange julegaver, sier kaptein Jon Olaf Klodiussen som selv skal holde jul på MS Finnmarken ved kai i Kirkenes.

Interessen har vært spesielt stor for spesialseilingen rundt Tromsøya, og på strekningene Tromsø-Svolvær-Tromsø og Trondheim-Rørvik-Trondheim.

Venter mange jule- og nyttårsgjester
Normalt reiser mellom 10 000 og 12 000 gjester kort eller langt med Hurtigruten på seilingene fra 20. desember til nyttårsaften. Rundt 3000 tar rundreisen fra Bergen til Kirkenes og tilbake i løpet av julen, og feirer julaften og eller nyttårsaften om bord.

– Mange nordmenn og utenlandske gjester ønsker seg en annerledes feiring med unike naturopplevelser fra et julepyntet hurtigruteskip. Gode utsikter for å se nordlyset og den helt spesielle atmosfæren om bord er viktig for reisevalget, sier Klodiussen.

På den andre siden av kloden feirer tradisjonen tro gjester og besetning på ekspedisjonsskipet MS Fram julen ved Sør-Georgia i Sør-Atlanteren.

I Tromsø samarbeider Hurtigruten med Kirkens bymisjon om å arrangere en julebordseiling for deres brukere.

LEAVE A RESPONSE