travelbusiness.no

møter, reiser og opplevelser

Nyheter

REISETRENDER 2016

Ticket har sett inn i krystallkulen og presenterer 10 reisetrender for 2016. Her er fem allmenne reisetrender og fem med de mest populære reisemålene. Klassikerne Gran Canaria og Spania ser ut til å bli de store favorittene blant nordmenn i år og blant storbyene ser Krakow ut til å kunne bli en favoritt. Sol og bad reiser ser ut til å bli enda mer populært i år. Antallet reisende til sol og bad destinasjoner øker med 16 prosent, sammenlignet med samme tid i fjor, i følge statistikk fra Ticket Feriereiser.

5 generelle reisetrender:

1. Uvanlig stor reiselyst

Januar er årets største bestillingsmåned for reiser og allerede nå kan reisebyrået Ticket konstatere at reiselysten er på topp i 2016. Totalt har reisebestillingene økt med 8 prosent sammenlignet med samme tid i fjor.

– Fjorårets rekordkalde sommerferie preger oss fortsatt i form av økt reiselyst i 2016. De som var hjemme i Norge i fjor og opplevde en kald sommerferie vil forsikre seg om å få sol og varme i sommerferien i 2016, sier Ellen Wolff Andresen, Markedssjef i Ticket Feriereiser.

2. Bestiller tidlig – vil unngå svarte Per.

Med fjorårets reiserush etter sommerreiser med høye priser på reiser som ble bestilt i siste liten, vil mange være ekstra tidlig ute for å få nettopp den reisen de vil ha. Mange har allerede i juleferien planlagt årets ferie og januar er som tradisjonelt den mest intensive måneden for reisebestillinger.
– Det er på høy tid å bestille sommerreisen, spesielt om man er ute etter noe spesielt. Større leiligheter som er egnet for familier, samt leiligheter med fine terrasser eller private bassenger går først, sier Wolff Andresen.

3. Stor etterspørsel etter sol og bad.

Mens reisebestillingene generelt har økt med 8 prosent i januar sammenlignet med samme tid i fjor, øker reiser til sol og bad destinasjoner med 16 prosent. Thailand som i fjor gjorde et sterkt comeback øker kraftig i 2016. Ruteflyenes satsninger er sterke drivere og Thailand øker i popularitet både på vinteren og sommeren.

4. Stabilt for weekendreiser – London og København på topp

Mange nordmenn kommer til å unne seg en weekendreise i 2016 og antall reisende til storbyer i 2016 er stabilt. De mest populære storbyene i 2016 ser ut til å bli London og København.

5. Opplevelser i fokus

Uavhengig av om det er sol og bad reisemål eller storbyer så er trenden at opplevelser står i fokus. Nordmenn vil gjerne at det skal være muligheter til utflukter, kultur og aktiviteter som for eksempel gåturer eller trening. Viktig er også genuine og lokale opplevelser på reisemålet. Flere velger kombinasjonsreiser for å oppleve mye på kort tid, for eksempel flere destinasjoner på en og samme reise som storby og strandliv, eller strandliv kombinert med cruise.

Hvilke blir vinnerne i 2016?

Med hjelp fra fersk bestillingsstatistikk og sammenligninger med bestillinger ved samme tid i fjor har Ticket tatt en titt inn i krystallkulen. Her er ytterligere 5 mer reisemålbaserte trender.

1. Gran Canaria – storfavoritt 2016

Gran Canaria ser ut til å bli enda mer populært i 2016. Bestillingene har økt med 13 prosent sammenlignet med i fjor og flere lengter til den klassiske ferieøya med både sol og bad, og aktiviteter som gåturer og sykling. Gran Canaria kan igjen bli årets vinner dersom bestillingsmønsteret vedvarer.

2. Spania – årets ferieland

Spania har lenge vært nordmenns feriefavoritt med både populære storbyer, kystbyer og øyer. Både charterarrangørene og ruteflyene tilbyr mange reiser til det populære ferielandet. Ticket ser en økning i bestillingene dit med 15 prosent sammenlignet med samme periode i fjor. Mye tyder på at Spania vil bli enda mer populært i år.

3. Årets storby klatrer – Krakow

Blant storbyene ser Krakow ut til å bli årets klatrer. Bestillingene har økt med 54 prosent, noe som har gjort at storbyen går inn på ti på topp listen og klatrer 11 plasser opp fra i fjor. Nice og København ser også ut til å få en stor økning og har rykket opp 7 og 5 plasser på topplisten.

4. Årets kombinasjon av storby og strand – Barcelona

Trenden er klar. Reisemål som tilbyr både storby og strender øker, og mest populært i år ser ut til å bli Barcelona. Storbyen holder posisjonen og ligger på en 3. plass over mest bestilte storbyer. Andre reisemål med strender nær storbylivet som også ser ut til å bli populære i år er Nice som har hatt en økning i bestillinger på 45 prosent.

5. Luksus på reisen – San Juan og Bali

Allerede i fjor økte antall reisende til paradisøyer. I år fortsetter nordmenn å trekkes til mer luksuriøse reisemål i ferien og man ønsker også å bestille hotell med det lille ekstra. San Juan og Bali ligger som favoritter blant paradisøyene og har begge mer enn dobbelt så mange reisende som i fjor (tall fra relativt små volumer).

LEAVE A RESPONSE