travelbusiness.no

møter, reiser og opplevelser

Reise

PUNKTLIGHET OG STOR VEKST

Norwegian hadde en punktlighet i Norge på vel 93 prosent og en regularitet på vel 99 prosent i mai. Måneden er også preget av en sterk passasjervekst for selskapet. I mai måned fløy nærmere 1,4 millioner med selskapet – en passasjervekst på 16 prosent. Det siste året har vel 14 millioner passasjerer reist med Norwegian.

Norwegians systematiske arbeid for å øke punktligheten har gitt resultater. Totalt for alle Avinors flyplasser kan Norwegian notere en punktlighet på 93,2 prosent. For tredje måned på rad har Norwegian slått hovedkonkurrenten på punktlighet i Norge.

Regulariteten er også høyere, det vil si at Norwegian svært sjelden kansellerer avganger. Norwegian gjennomførte 99,3 prosent av avgangene fra Avinors flyplasser i mai. For hele rutenettet opererte Norwegian 99,5 av de planlagte flygningene denne måneden, hvorav 88,2 prosent gikk på oppsatt rutetid.

– Den gode utviklingen i punktligheten kommer takket være systematisk arbeid både hos våre egne medarbeidere og samarbeidspartnere på flyplassene, sier administrerende direktør Bjørn Kjos.

– Samtidig er jeg også svært tilfreds med at vi opprettholder en stabil og høy regularitet, der våre passasjerer ytterst sjelden må oppleve kanselleringer. Med stadig flere splitter nye fly i flåten vil vi ha de aller beste forutsetninger for at dette skal fortsette, sier Kjos. 

Sterk passasjervekst
I mai måned fløy totalt 1 374 474 passasjerer med Norwegian, en økning på 16 prosent sammenlignet med mai i fjor. Det siste året – fra mai 2010 til mai 2011 – har mer enn 14 millioner reist med Norwegian. For mai 2011 er kabinfaktoren 76 prosent, ned et prosentpoeng. Yielden har en positiv utvikling i mai og gikk opp 4 prosent.

To nye fly denne uken
I løpet av mai måned har Norwegian fornyet flåten med flere fabrikknye Boeing 737-800-fly, samtidig som eldre Boeing 737-300-fly har blitt faset ut i takt med innfasingen av nye. Inneværende uke har Norwegians flåte fått inn to nye fly, nummer 10 og 11 av i alt 15 i år.

 

LEAVE A RESPONSE