travelbusiness.no

møter, reiser og opplevelser

Reise

POPULÆRT HØSTFISKE

Kystfylkene får storinnrykk av fiskeglade turister de neste ukene. Bestillingene på sjønære utleiehytter er opp nesten ti prosent siden i fjor.

4722.1772– Hordaland er det mest populære fylket for fisketuristene i høst. Deretter følger sørlandskysten og Rogaland, sier Pia Buen, salgs- og markedsansvarlig for Novasol i Norge.

I disse områdene alene har firmaet om lag 300 feriehus spesielt tilrettelagt for fiske til utleie. Novasols totale antall norske hytter for de fiskeinteresserte har nå passert 560. Antallet har økt sterkt de senere årene.

Størst prosentvis økning har imidlertid fisketurismen i Nord-Norge. Her er antallet tilgjengelige feriehus doblet det siste året, mens antall utleide uker i høstsesongen er flerdoblet.

– Mange hytteeiere har blitt klar over den stigende interessen for fiskeferie i Norge og ser dette som en fin mulighet til å forlenge utleiesesongen ved sjøen, sier Pia Buen.

Etterspørselen fra fisketurister har samlet sett økt med over 30 prosent siden 2011.

Flest tyskere

Tyskerne er de ivrigste og står alene for tre fjerdedeler av bestillingene. På de neste plassene følger nederlendere, nordmenn, dansker og polakker.

For at en feriebolig skal kunne inngå i Novasols fiskekonsept, må den ligge nær fjord, innsjø eller fiskeelv. Helst bør den ha en dypfryser med god kapasitet og plass til å rense fisk og oppbevare utstyr. Oftest vil det også være en båt inkludert, eller mulighet til båtleie i nærheten.

Båten og fiskemulighetene benyttes fullt ut, ifølge eierne av utleiehyttene.

– Denne gruppen turister kommer først og fremst for å være på sjøen og trekke fisk. De er lidenskapelig interessert, sier Karl Karlsson, som leier ut to feriehus i Øygarden i Hordaland gjennom Novasol.

I tillegg har han utleiehytter i Finnmark og driver fiskebutikk i Fana i Bergen.

Vil ha fisketips

– Når jeg treffer turistene blir det mye prat om fisk og fiskeplasser. De er glade for å få gode tips, sier Karlsson.

Tidligere var gjestene hans i hovedsak fra Tyskland og Danmark. Etter hvert har det også kommet en del nordmenn og noen østeuropeere.

– Det er ikke uvanlig at de kommer tilbake igjen flere år på rad. Det at vi kan stille gode, store båter til disposisjon betyr mye for at de skal bli fornøyd.

Fisketurisme i Norge er aktuelt i flere måneder fremover. Novasol har godt med bestillinger helt fram til oktober.

– Erfaringsmessig vil det komme feriegjester for å fiske til langt ut på senhøsten, sier Pia Buen.

LEAVE A RESPONSE