travelbusiness.no

møter, reiser og opplevelser

Opplevelser

PINNEKJØTT & GRANDIOSA

Pinnekjøtt er retten nordmenn flest vil anbefale turister som besøker Norge. Det kommer frem i en ny undersøkelse gjennomført av Hotels.com. Færrest er det som vil anbefale besøkende å prøve tradisjonelle retten smalahove, mens hele 350 000 nordmenn ville anbefalt turister å prøve folkefavoritten Pizza Grandiosa.

[cleeng_content id=»753315350″ description=»For å lese mer, må du betale en liten leseravgift.» price=»0.99″ t=»article»]En undersøkelse gjennomført av Hotels.com i juni har tatt for seg hvilke tradisjonelle, norske matretter nordmenn ville anbefalt turister å smake. I undersøkelsen var alle de klassiske norske folkerettene representert, og pinnekjøtt var den retten flest nordmenn ville servert til turister. Hele 49 prosent valgte pinnekjøtt, og like etter fulgte spekemat og kjøttkaker i brun saus med henholdsvis 43 og 40 prosent. Helt sist endte den tradisjonelle retten smalahove. Kun 6 prosent ville anbefalt turister å prøve denne. Hvorvidt dette inkluderer selve høydepunktet i saueretten, nemlig sauens øye, vites ikke.

– Vår erfaring er at det man anbefaler andre har man gjerne hatt gode opplevelser med selv. På samme måte som når folk anbefaler hoteller på våre nettsider, er det tydelig at nordmenn anbefaler en rett de er glad i til gjester som besøker landet deres, sier Yvonne Bonanati fra Hotels.com.

De yngste anbefaler Grandiosa

I samme undersøkelse kommer også nordmenns sterke forhold til Pizza Grandiosa frem. 7 prosent, eller 350 000 nordmenn, ville anbefalt turister å prøve Pizza Grandiosa. I den yngste aldersgruppen er tallet enda høyere, og hele 18 prosent av de mellom 16 og 24 år ville servert turister den norske frossenpizzaen. 
– At nordmenn anbefaler turister å prøve en frossenpizza er spesielt, men igjen, man anbefaler ofte det man er komfortabel med selv, noe den yngre målgruppen tydelig viser, sier Yvonne Bonanati.

I samme undersøkelse har Hotels.com spurt nordmenn om hvilke land i verden vi mener har den beste lokale maten. Resultatene levner ingen tvil om at nordmenn elsker italiensk, fransk og spansk mat. Hele 28 prosent mener den italienske maten er den beste, mens 19 og 17 prosent liker henholdsvis fransk og spansk mat best. Om Pizza Grandiosa inngår under italiensk mat, er og blir en smakssak..[/cleeng_content]

LEAVE A RESPONSE