travelbusiness.no

møter, reiser og opplevelser

Reise

PERLER I THAILAND

Hvorfor ikke besøke noe nytt og mindre kjent neste gang du reiser til Thailand?  Khanom og Khao Sok i det sørlige Thailand er med den fantastiske naturen vel verd et besøk.

Khanom ligger ved kysten på Thailands sørøstre odde og er et rolig område der paradisiske strender ligger på rekke og rad med vakre fjell i bakgrunnen. Kontrastene med høye fjell, turkisblått vann og øyene utenfor er betagende.

Ao Khanom er den største bukten i det sørøstlige Thailand med noen få pittoreske, små hoteller og restauranter som serverer ekte thaimat. Fra Khanom kan man også dra på hyggelige båtutflukter med mulighet til å se rosa delfiner.

Khao Sok ligger nesten på den andre siden av kysten, vestkysten, og er en gigantisk nasjonalpark med en urgammel regnskog og et unikt dyre- og planteliv.  Nasjonalparken er med på Unescos verdensarvliste og er noe man absolutt ikke må gå glipp av hvis man likevel er i regionen.

I jungelen finnes det over 200 dyrearter og verdens største blomst som heter Refflesian. Her kan man se ville tigre, leoparder, aper og andre spennende dyr. En hyggelig måte å ta seg frem i Khao Sok på er å reise med kano langs Sok-floden, og dersom man ønsker mer eventyr kan man vandre i jungelen med guide. I Khao Sok finnes flere enkle hoteller og det er også mulig å bo i bungalower som er bygd høyt oppe i trærne eller på såkalte ”Raft Houses” (flytende bungalower).

Slik kommer du deg til Khanom og Khao Sok:

Khanom ligger strategisk til mellom flyplassene i Suratthani og Nakhon Si Thammarat hvorfra det tar knapt to timer til Kahnom med bil eller buss. Khao Sok ligger tre timers bil- eller bussreise vestover fra Khanom, i nærheten av Andamankysten.

LEAVE A RESPONSE