travelbusiness.no

møter, reiser og opplevelser

Reise

PÅSKEN PÅ HYTTA

Drøyt halvparten av aIle nordmenn planlegger å reise bort i påsken, viser en ny undersøkelse. Hyttetur står høyest på ønskelisten.

35 prosent av oss har tenkt å ta ferien på hytta, viser undersøkelsen, som er utført av YouGov for utleiefirmaet Novasol. 18 prosent sier de skal på annen type ferie.

– De fleste som ferierer i påsken drar til egen hytte eller inviteres til familie og venner. I tillegg er det en god del nordmenn som besøker utleiehytter, sier Espen Hjulstad, leder for Novasol i Norge.

Etterspørselen er størst etter hytter i Danmark, Norge og Sverige, men mange lar seg også friste av fjernere reisemål.

– Italia, Kroatia, Spania og Frankrike står høyt i kurs blant dem som leier gjennom oss. Men vi sender også norske familier til Nederland, Ungarn og Tsjekkia, sier Hjulstad.

Sterk tradisjon

Påskeferie på hytta er en tradisjon som står uhyre sterkt blant nordmenn, ifølge redaktør Turid Røste i bladet Hytteliv.

– De aller fleste av landets nær 420 000 hytter og fritidsboliger benyttes i påsken. Siden påsken er ekstra sen i år, vil nok også mange dra for å åpne sjøhyttene sine for sesongen, sier Turid Røste.

Hun tror heller ikke fjellfolket vil bli sittende hjemme, selv om snøen smelter og skiføret glipper.

– En del steder blir det nok påskeskirenn uten ski i år, men et renn til fots kan jo også være moro. Med Kvikk Lunsj, marsipan og appelsiner i solveggen blir det påskestemning på hytta uansett, sier Turid Røste.

Svenskehandel

Påskeplanene bærer ellers preg av at sommeren er i anmarsj, viser undersøkelsen.

– 18 prosent har tenkt å jobbe med hus eller hage, mens ni prosent sier de vil ta vårpuss på bilen eller sette ut båten. Den slags praktisk sesongarbeid er nok god avkobling for mange av oss, sier Espen Hjulstad i Novasol.

En handletur over svenskegrensen er det også mange som tenker å legge inn i påskeprogrammet.

– 11 prosent vil på shopping til Sverige. Til sammenligning er det bare fem prosent som svarer at de vil gå i kirken denne påsken, sier Hjulstad.

 

LEAVE A RESPONSE