travelbusiness.no

møter, reiser og opplevelser

Nyheter

PÅ NIVÅ MED 2019

I desember hadde Norwegian 1,3 millioner passasjerer, en økning på 41 prosent fra forrige år. Totalt hadde Norwegian 18 millioner passasjerer i 2022. Året avsluttet positivt med solid drift på de travle utfartsdagene rundt jul. For Norwegian ble 2022 preget av at etterspørselen etter flyreiser kom tilbake og selskapet opplevde en tredobling i antall passasjerer sammenlignet med året før. Den positive bookingtrenden fortsetter inn i 2023. 

– Vi er svært glade for å se at et økende antall passasjerer i de nordiske landene velger Norwegian som sitt foretrukne flyselskap når de skal reise i forbindelse med jul og nyttår. Denne måneden er blant de travleste i året for oss, og på innenriksruter er passasjertallet nå på nivå med 2019. Til tross for svært krevende værforhold både i Norden og Europa på flere av de mest hektiske reisedagene, fløy vi nær alle flyvninger som planlagt. Mer enn ni av ti flyvninger landet til oppsatt tid eller innen en time etterpå, sier Geir Karlsen, konsernsjef i Norwegian.   

Norwegian hadde 1 315 924 passasjerer i desember, 41 prosent mer enn i desember 2021. Fyllingsgraden var på 77,8 prosent. Kapasiteten (ASK) var 2 120 millioner setekilometer, mens faktisk passasjertrafikk (RPK) var 1 650 millioner setekilometer. I desember hadde Norwegian i gjennomsnitt 64 fly i drift, og 99,0 prosent av oppsatte flyvninger ble gjennomført. Punktligheten, som er et mål på antall avganger som skjer innen 15 minutter etter ordinær tid, var i desember 71,6 prosent, hovedsakelig forårsaket av dager med krevende værforhold på flere europeiske flyplasser som også forplantet seg i resten av nettverket. 

I 2022 hadde Norwegian 18 millioner passasjerer, en tredobling fra året før. Fyllingsgraden for hele året var på 83,1 prosent. Takket være en robust finansiell posisjon, har Norwegian kunnet sikre flydrivstoff for både 2023 og 2024. Nåværende drivstoffsikringer, som løper gjennom 2023, er på et nivå som er lavere enn dagens spotpris. 

Nyttårssalg bedre enn forventet

– Samlet sett har 2022 vært et meget bra år for Norwegian, ikke minst ble sommersesongen svært bra. En sterk oppdemmet etterspørsel etter flyreiser, spesielt til varme strøk i årets høysesong, bidro til en rekordsterk sommer. Vi opplever fortsatt positive bookingtrender, og salget av flybilletter på nyåret har vært bedre enn forventet. Mange kunder benytter seg av nyttårssalget, og bruker anledningen til å planlegge årets reising, både med kort og lang horisont, avslutter Karlsen.

LEAVE A RESPONSE