travelbusiness.no

møter, reiser og opplevelser

Opplevelser

ØYNENE OPP FOR LYNGENFJORDEN

bd00f14381174c8667b8acb85ca02640Turoperatører over hele verden begynner nå å få øynene opp for Lyngenfjorden.

Visit Lyngenfjord har de siste to årene jobbet hardt for å selge regionen gjennom turoperatører over hele verden. Nå begynner det å gi resultater.

-Det er viktig å bruke lokale turoperatører i utlandet, for Visit Lyngenfjord kan ikke markedsføre seg selv i alle disse landene, sier daglig leder Georg Sichelschmidt.

Sichelschmidt sier det tar tid å bygge opp tillit hos turoperatørene.
-Vi har to ganger vært på reiselivsmesse Norwegian Travel Workshop, og ser nå at turoperatørene begynner å ta oss seriøst.

Lyngenfjorden på kartet

Han sier de føler de har lykkes når de nå blir presentert hos minst 10 turoperatører over hele verden.

-Vi klarer å sette Lyngenfjorden på kartet. TUI er for eksempel en av de største turoperatørene i verden og de selger nå også vår region.

Visit Lyngenfjord har jobbet godt med noen av sine 39 medlemmer for å få på plass gode pakker som markedet forventer.

-For at vi skal kunne tilby de riktige produktene, pakker og tjenester, er det viktig å forstå hva folk ønsker å kjøpe, understreker han.

Utnytter nordlyset

Det lokale reiselivsselskapet som er en paraply for bedrifter i Lyngen, Storfjord og Kåfjord, har også jobbet mye med sine medlemmer for å nettopp få på plass de riktige pakkene, alt fra hvordan man pakker til å kalkulere priser og tilgjengelighet.

-I første omgang fokuserer vi på nordlyssesongen, der vi har mulighet til å utnytte den enorme tilstrømmingen av vinterturister som er til Tromsø, sier han.

Visit Lyngenfjord bistår med å hjelpe medlemsbedriftene sine til å lage pakker og selge dem, mens de lokale bedriftene selv må gjennomføre transport, overnatting, aktiviteter og bespisning.

-Det er mange bedrifter som har begynt å samarbeide, for det er ikke mulig å gjøre alt selv, understreker han. For tiden jobbes det mest med bedriftene Artic Lyngen Sjøcamp, Koppangen Brygger, Sørheim Brygger, Tour in Lyngen Alps, Lyngsfjord Adventure og Lyngen Havfiske og Tursenter.

LEAVE A RESPONSE