travelbusiness.no

møter, reiser og opplevelser

Opplevelser

ØYHOPPING I STOCKHOLMS SKJÆRGÅRD

Stockholms skjærgård består av mer en 30 000 øyer og skjær og byr inn til et forfriskende avbrekk. Stockholmerne selv lar seg friste av dagsturer på sommerhalvåret, og her kommer deres egne tips til uforglemmelige stockholmske skjærgårdsperler.

c0-T9WsN8YbsFHCpDSgwTTd87QXlU0Fw7UNx_-NXcXgDe tusen øyers krysning
Få med deg det beste den stockholmske skjærgården har å by på i løpet av denne heldagsturen. Besetningen om bord M/S Waxholm III sørger for å servere sine gjester både skjærgårdsopplevelser og svensk husmannskost på gullfat. Restaurantsjef Jesper Taube står bak den nøye utvalgte menyen som baserer seg på ferske råvarer levert på morgenen og tilberedt om bord. Utflukten blir komplett med stopp ved flere kunstnerøyer og seilerparadis, og det blir også mulighet til å dyppe tærne eller hele kroppen fra solvarme klipper eller langgrunne sandstrender.

Kjærlighetscruise
Romantikken blomstrer med brunsj om bord det sjarmerende dampfartøyet S/S Stockholm. Klokken 12.00 hver lørdag og søndag kaster skuta loss og damper av gårde på et mini-cruise i Stockholms skjærgård. På buffetbordet finner du svenske klassikere som Janssons fristelse, ulike typer sild, laks og roastbiff. Overrask din kjære med en romantisk tre-timers tur som et avslappende avbrekk til storbyens hektiske miljø. Det arrangeres også forfriskende lunsj eller romantisk middag for de som måtte ønske.

Kunstreise
De som ønsker et dypdykk i svenske kunst- og designtradisjoner kan nyte en avkjølende bris fra dekket på M/S Enköping. Det sjarmerende fartøyet tar deg med på en reise fra den nyåpnede kunsthallen Artipelag til det pittoreske Gustavsberg der du kan gjøre noen røverkjøp i Sveriges eneste porselensfabrikk. Kunsthallen, som har hentet sitt navn fra «art, activities and archipelago», byr på nettopp dette. På Artipelag kombineres kunst og design med natur- og matopplevelser i og rundt den imponerende bygningen. Artipelag har i løpet av kort tid blitt en av Stockholmskjærgårdens store it-destinasjoner blant byens kulturelite.

Historie og kongelig eleganse
Besøk Drottningholm, den nåværende residensen til den svenske kongefamilien, via et kort skjærgårdscruise om bord M/S Prins Carl Philip eller S/S Drottningholm. Her får du et innsyn i slottets kongelige historie og de storslagne omgivelsene. I 1991 ble Drottningholm den første svenske destinasjonen med en plass på den prestisjetunge UNESCO World Heritage List. Besøkende kan nyte dagen rundt palasset, ta en tur i barokkparken, rusle rundt i den engelske hagen og la seg imponere av den kinesiske paviljongen. For de høykulturelle kan en nærmere titt på det kongelige teateret anbefales. Dette er kjent som verdens eldste teater bevart i sin opprinnelige tilstand, hvor scenemaskineriet fortsatt er i bruk. Skuelystne kan også få med seg sommerens teateroppsetninger her.

LEAVE A RESPONSE