travelbusiness.no

møter, reiser og opplevelser

Nyheter

OVER 19.000 STJERNESKILT I EUROPA

HU-skiltHotel Stars Union har utviklet et nytt skilt som nå pryder over 19.000 hoteller over hele Europa. Skiltet viser hvor mange stjerner hotellet har. Det aller første skiltet ble satt opp på The Collectors Victory Hotel i Stockholm.

– Det er flott at et svensk hotell fikk æren av å sette opp det første nye skiltet i Europa. Et felles klassifiseringssystem er bra for forbrukeren, som får en bedre mulighet til å sammenligne det hotellene tilbyr, sier Eva Ostling Ollén, president i Visita .

Hotel Stars Union, som består av 15 europeiske land, har utviklet en felles klassifiseringssystem som stjernemerker hotellene i disse landene.  Stjernemerkingen skal fungere som en guide når forbrukerne velger et hotell. Et fire -stjerners hotell i Busan har dermed den samme standard som et fire -stjerners hotell i München , Budapest , Zürich og Amsterdam.

For å gjøre det klarere og enklere å velge hoteller har landene blitt enige om et nytt skilt som skal pryde alle hotellene. Det nye skiltet ble distribuert til hoteller i Europa ifjor, men først ute var det fire – stjerners hotellet The Collectors Victory Hotel i Stockholm.

– Våre gjester setter pris på at det er et objektivt og felles vurderingssystem i Europa. Det er mer troverdig hvis en uavhengig operatør rangerer hotellene, enn å rangere hotellet selv, sier Mats Bengtsson, eier og hotellsjef i familiebedriften The Collectors Victory Hotel.

Norge er ennå ikke med i Hotelstars Union, men Norsk Hotellklassifisering gjennomfører en tilsvarende frivillig klassifisering av norske hoteller.

Kilde: visita.se

LEAVE A RESPONSE