travelbusiness.no

møter, reiser og opplevelser

Reise

ORIENTEKSPRESSEN

I april 2013 kommer dette berømte toget for første gang i historien til Skandinavia. Toget går fra Venezia 8. april og kjører via København til Stockholm og tilbake. Togreisen går gjennom seks land; Italia, Østerrike, Sveits, Tyskland, Danmark og Sverige. Turen kan du nå bestille gjennom Escape travel.

 Togreise med historisk sus
Her reiser du i elegant komfort, hensatt til gamle dagers storhetstid. Første tur var i 1883 fra Paris til Giurgi i Romania, i 1921 forlenget til Istanbul. Togentusiasten James B. Sherwood kjøpte i 1977 to av de originale vognene på auksjon og restaurerte ytterligere 35 årgangsvogner. I 1982 gjenoppstod Orientekspressen i all sin 1930-talls prakt og jomfruturen gikk fra London via Paris til Venezia. I dag tar turen to dager med en overnatting om bord. Underveis nyter du luksus av godt gammelt merke med hanskekledde stewarder, myke håndduker, krystallglass og sølvtøy. 

Blankpusset sølvtøy og franske kokker
Togsettet består av tre restaurantvogner, barvogn og sovevogner – alle originale Pullman og Wagon-Lits vogner fra 1920- og 1930-årene. Vognene er vakkert restaurert og gjenskapt i minste detalj, fra det polerte treverket i veggplatene med art deco-relieffer og blank messing, til det broderte emblemet på sengetøyet. Flotte restaurantvogner, blankpusset sølvtøy, franske kokker, en omfattende vinliste og oppmerksomme kelnere, sørger for matopplevelser i ypperste klasse. Etter en god natt søvn i sengetøy av fineste damask, kan du nyte frokosten i din elegante kupé, mens landskapet ruller forbi. 
 

Fra London til Venezia
Den klassiske ruten mellom London og Venezia har avgang fra London på formiddagen. Opplevelsen starter med en nydelig lunsj og champagne om bord i British Pullman-togsettet, som bringer deg fra London, gjennom den engelske landsbygden, til Folkstone. Herfra krysses Den engelske kanal gjennom Eurotunnel. I Calais, på den franske siden, går dere om bord i de velkjente, blå- og gullfargede vognene, selve Venice Simplon Orient Express.

Etter en nydelig middag, tilberedt av franske kokker i toppklasse, kjører toget inn på Gare de l’Est i Paris, hvor det blir et kort stopp. Len deg tilbake og lytt til pianomusikk i barvognen, eller trekk deg tilbake til din private kupé som nå er forvandlet til et hyggelig soverom. Mens du sover godt mellom luksuriøst sengetøy, ruller toget inn i Sveits, og du våkner opp til en storslagen utsikt til de sveitsiske alpene. Frokosten serveres i din private kupé med flotte naturomgivelser som bakgrunn.

Etter et kort stopp i Innsbruck, gjør du kanskje nye bekjentskaper over kaffe eller te i barvognen, mens toget passerer gjennom det fantastiske alpelandskapet. Lunsjen serveres i de elegante spisevognene. Sent på ettermiddagen krysser toget lagunen og kommer til reisens endepunkt – Venezia.

LEAVE A RESPONSE