travelbusiness.no

møter, reiser og opplevelser

Opplevelser

OPPLEVELSER FOR ALLE

a5279d9865

Området rundt Gaustatoppen er i rivende utvikling. Det som på 1970-tallet begynte med byggingen av Gaustablikk Høyfjellshotell, er nå blitt et av Norges mest populære turområder om sommeren og beste skiområder om vinteren.
 Hotellet er klassifisert som et 4 stjerners konferansehotell av Norsk Hotellklassifisering. De siste fire årene er det investert 1,6 milliarder i Gaustablikkområdet.

– Gaustad er helt unikt med en ordentlig by nede i dalen, viktig krigshistorie med tungtvann og Norsk Hydro, flott natur og så selvfølgelig – denne helt spesielle toppen. Her er opplevelser for alle.

Gaustatoppen er verken landets høyeste fjelltopp eller den vanskeligste å bestige. Ikke er det spesielt mye vakrere her enn andre steder heller. Men den er tilgjengelig, den har en interessant historie – og så har de vafler på toppen. Og holder ikke beina til toppen går det en bane inne i fjellet, bygget den gangen Forsvaret hadde en lyttestasjon på toppen.

Og området byr på mer. Å kaste seg ut fra Vemorkbrua og suse 84 meter ned i et juv, må være Norges råeste strikkhopp. Det er i hvert fall det høyeste permanente strikkhoppet her i landet.

Med utendørsbassenger, boblebad i sola og både sklier, klatrevegg og velværeavdeling inne er Rjukanbadet det perfekte endestopp etter en lang og slitsom ferd i fjellet. Dette er balsam for kropp og sjel!

 

LEAVE A RESPONSE