travelbusiness.no

møter, reiser og opplevelser

Opplevelser

OPPLEV STAVERN

Wassilioff Hotel har vært drevet som et enkeltstående hotell uten kjedetilknytning siden 1844. De lyse og luftige rommene på Hotel Wassilioff har klassisk innredning. Alle rommene på Wassilioff har enten badekar eller dusj. Du kan slappe av og hygge deg foran satellitt-TV-en. Noen av rommene har flott utsikt over sjøen. Wi-Fi er gratis på alle rommene.

Hotel Wassilioff har blitt merket med 4 stjerner av Norsk Hotellklassifisering. Hotellet ligger i nærheten av Staverns havn, og har utsikt over Skagerrak. Nabo til hotellet er Fredriksvern Verft.

Fredriksvern Verft i Stavern er en oase for besøkende sommer som vinter. Med skjærgårdsnatur, måkeskrik og et mylder av aktiviteter er Fredriksvern et yndet reisemål både for lokalbefolkningen og turister. Det er flere gallerier og museer som er fast etablert på Fredriksvern verft.

Fredriksvern Verft i Stavern, ble etter kongelig ordre gitt av Kong Fredrik V av Danmark/Norge, påbegynt i 1750. Det meste av bygninger og festningsverk var ferdig allerede i 1758. Verftet er sterkt påvirket av dansk arkitektur.

Av de opprinnelige bygningene består i dag kommandantboligen, to havestuer, vaktstua, en smie, smedens bolig, hovedmagasinet, to proviantmagasin, sjalupp­skuret, 5 galeiskur og krutthuset. Utenfor vollene ble det bygget en garnisonskirke (Fredriksvern kirke), barakker, bakeri med mer.

I 1814 ble verftet hovedstasjon for den norske flåte. Sjøkadettinstituttet ble flyttet til Karljohansvern i 1864 og Fredriksvern Verft ble nedlagt i 1896 som en følge av Stortingets beslutning om å gjøre verftet om til øvingsplass for Krigsskolen. Verftet har senere huset Luftvernregimentet (senere Luftforsvarets skolesenter Stavern).

Verftet huser i dag også flere kunstnere og andre kulturinstitusjoner. Det arrangeres utstillinger, kabareter, konserter og aktiviteter generelt. De siste årene har 200.000 besøkt verftet årlig, noe som rangerer stedet som et av de best besøkte i fylket og som nr. 25 på landsbasis. Sommermånedene juli og august har størst besøk.

LEAVE A RESPONSE