travelbusiness.no

møter, reiser og opplevelser

Reise

OPPLEV SKIPARADIS OVER GRENSEN

Vinterferien står for tur, og nordmenn har lenge dratt sørover til Alpene for å oppleve skiparadiser og vinteridyll. Men man trenger ikke å dra lenger enn over grensen til «søta bror» for å oppleve alpint i urørt natur, langrennsturer i milelange spor eller arealstore skøyteiser. Kanskje man vil kombinere det med storbyferie i Stockholm? Eller vandre langs løypene til Vasaloppet, verdens største skikonkurranse som feirer 100-årsjubileum i år? Mulighetene er endeløse og veien dit er kort. 

For rett over grensen venter vinteridyll og vintersportdestinasjoner for enhver smak. Fra offpiste-kjøring i puddersnø og «ski in-ski out»-konsept på barnevennlige familieresorter, til hundekjøring, trugeturer, isbading og isklatring. Med sin nære beliggenhet og en lang rekke vinterdestinasjoner med høy sannsynlighet for snø, bør vårt naboland seile opp som et opplagt reisemål for en aktiv ferie. Under har vi listet opp en oversikt over svenske skisportdestinasjoner for alle og enhver.

For den eventyrlystne

Foretrekker du utfordrende terreng, så byr Sveriges nordligste og mest snørike skisportsteder på offpiste-kjøring i urørt natur. Riksgränsen og Björjkliden (Lapland) tiltrekker skientusiaster fra hele verden. Kittelfjäll (Västerbotten), Ramundsberget og Funäsfjället (Jämtland-Härjedalen) er andre populære destinasjoner for den eventyrlystne. 

Der barna er viktigste gjest

Familievennlige destinasjoner, med aktiviteter tilpasset både store og små, er det mange av i Sverige. Järvsöbacken (Hälsingland), Branäs (Värmland), Mullsjö Alpin (Småland), Björnrike (Vemdalen) og Indre Himmelfjäll (Dalarna) er eksempler på både praktiske og komfortable reisedestinasjoner tilpasset familien.

«Alpine all-stars» – noe for alle

Er du på utkikk etter varierte aktivitets- og overnattingsmuligheter med både sorte løyper, offpiste, barnebakker og lange langrennsløyper, er Åre (Jämtland-Härjedalen), Sälen (Dalarna) og Hemavan Tärnaby (Västerbotten) gode reisemålalternativer. 

Kombinert storby- og skiferie

Lenger syd, finnes det også gode alpint- og langrennsmuligheter. Også i nærheten av de største svenske byene, hvis du ønsker å kombinere ski og by. Aplincenter (Uppsala), Vedbobacken (Västmanland), Kungsberget (Gästrikland), Ulricehamn og Billingebacken (Vest-Sverige), Isberg Mountain Resort, Småland Resort (Småland) så vel som Halland og Sörmland, er alle eksempler på bynære vintersportdestinasjoner.  

LEAVE A RESPONSE