travelbusiness.no

møter, reiser og opplevelser

Reise

OPPLEV HUMMEREVENTYRET

Hummersesongen i Sverige er allerede i gang og langs den svenske vestkysten er det klart for skalldyrsfest i en hel måned. Ved restauranter og spisesteder hele veien ned til Göteborg serveres i disse dager årets første hummere som kulinariske lekkerbisker. Hummer og skalldyr står ikke bare ferdig dekket på bordene. Det er også mulig å delta på fisket selv – på en av de populære hummersafariene – noe som gjør at nordmenn flest kan tilbrede og nyte den ferske, selvfiskede hummeren samme kveld. Det svenske hummereventyret er i gang og söta bror opplever stadig større interesse fra nordmenn som vil på hummersafari langs den svenske vestküsten.

Den svenske hummersesongen begynner alltid den første mandagen etter 20. september. Det vil si denne uken. Det betyr samtidig at hele den svenske vestkysten – fra Göteborg og oppover Bohuslän til norskegrensen – forvandles til en kjempestor skalldyrsfest. Lokale restaurantører og kjøkkensjefer står klare på kaia for å kjøpe de første fangstene av årets hummer, som er kulsvarte når de kommer opp av havet, men som raskt blir smaklig røde under koking, før de lander på tallerkenen med lekkert tilbehør på en av de mange restaurantene langs Sveriges vestkyst. Det betyr at herremåltidet står klart rett på andre siden av grensen for mange nordmenn på jakt etter årets store hummereventyr.

Faktisk er hummersesongen i Bohuslän en så sterk del av den lokale kulturen, at starten på hummersesongen for mange er en høytid på linje med julen.

– Det fantastiske med hummersesongen i Bohuslän, foruten mulighetene til å selv å delta på havfikset og få hummerne om bord, er at havet utenfor Bohuslän er det dypeste og mest salte i Sverige – noe som gir enestående kvalitet på hummerne og andre skalldyr fra området. Det innbyr samtidig til en stor gastronomisk opplevelse for de mange nordmenn som bare bor en kort kjøretur unna, når hummersesongen nå er i gang, sier Anna Kron Boysen fra VisitSweden som i dag selv er tilstede i Bohuslän for å oppleve årets første hummersafari og prøvesmake årets første hummere.

Samtidig har VisitSweden samlet noen av de beste hummeropplevelsene i en ny opplevelsesguide, som viser vei til steder hvor man kan være med på å fiske hummer – og nyte fangsten – langs Bohusläns fascinerende kyst, som strekker seg helt til norskegrensen 20 mil nord for Göteborg.

LEAVE A RESPONSE