travelbusiness.no

møter, reiser og opplevelser

Opplevelser

OPPDAG AUSTRALIA

kimberleyHva tenker du på når en nevner Australia? Sannsynligvis operahuset i Sydney, kenguruer, Ayers Rock eller livlige Melbourne. Men på den fjerne vestkysten i dette enorme landet finnes det skjulte skatter. Den enorme Kimberley-regionen er et paradis for naturelskere, og den kan by på fantastiske fosser, et unikt dyreliv, utrolige strender og dramatiske landskap i rød stein.

Fra 2. april vil det nyeste skipet i Silversea-flåten, Silver Discoverer, legge ut på sin første oppdagelsesferd av Australias vakre Kimberley-kyst.  Kimberley er på Lonely Planets topp 10-liste over regioner som bør utforskes i 2014, og dette betyr vanligvis at du bør pakke kofferten hvis du vil komme før alle andre. Enn så lenge er området for det meste ubebodd, og det besøkes sjeldent av turister. Det er best å oppleve kysten fra sjøsiden da det er langt mellom byene og havnene.

Med Silver Discoverers 12 gummibåter er det mulig å utforske den steinete kysten, og du får mulighet til å se fiskeørner, havørner og til og med saltvannskrokodiller. Men Kimberley dreier seg ikke bare om natur. I grotter og under klipper langs kysten finner du bergkunst som er menneskeskapt for tusenvis av år siden.

Dette er en ekspedisjon hvor naturen legger føringene. Hver eneste dag vil ekspedisjonslederen og kapteinen avgjøre hva som er den beste reiseruten basert på tidevannet, været og havforholdene. Skipets erfarne ekspedisjonsteam med havbiologer, historikere og geologer vil sørge for at gjestene får en komplett opplevelse.

Etter at gjestene er ferdige med dagens opplevelser kan de slappe av i Silver Discoverers femstjerners fasiliteter. De kan oppleve solnedgangen fra verandaen i suiten, ta seg et glass champagne på dekk eller kose seg med et gourmetmåltid i en av restaurantene – en perfekt avslutning på dagen.

Høydepunktene langs Kimberley-kysten med Silversea Expeditions:

King Georges enorme tvillingsfosser
Med gummibåtene kan gjestene komme helt innpå de enorme King George-fossene, et av de mest utrolige eksemplene på den naturlige skjønnheten du finner i Kimberley. Fossene har et fall på mer enn 80 meter rett ned i King George River, og det er umulig å ikke bli påvirket av dette synet.

Montgomery Reef
Tidevannsforskjellene er opp til 10 meter ved Montgomery Reef. Du kan se at lavvannet blottlegger et utrolig rev som du bare kan forvente å se under vann. Se etter krabber, skilpadder, blekkspruter og maneter.

Helikoptertur over Mitchell Falls
Hvis du vil kan du se den fantastiske trappetrinnsfossen Mitchell Falls fra et helikopter som tar deg over innlandet i Kimberley.

Eldgammel og mystisk bergkunst
Den eldgamle og mystiske bergkunsten på Jar Island kan dateres flere tusen år tilbake. Bildene viser detaljerte menneskelige figurer. Det er ingen som vet hvem som malte dem og hvorfor de ble malt, men ekspertene i ekspedisjonsteamet vil fortelle om de teoriene som eksisterer.

LEAVE A RESPONSE