travelbusiness.no

møter, reiser og opplevelser

Opplevelser

NUIT BLANCHE VERDEN OVER

Den internajsonale suksessen rundt Nuit Blanche fortsetter å bygge seg opp, og nattåpne kunstfestivaler holdes nå i ulike byer over hele verden hvert år. Navnet på begivenhetene kan være forskjellige fra by til by, men den spesielle Nuit Blanche stemningen er til stede på hver kunstfestival som gjennom en hel natt feirer lysets magi. Museum, kunstgalleri og andre kulturelle institusjoner har nattåpent og gratis inngang, og byr på flott underholdning for alle og enhver.

New York

New Yorks aller første Nuit Blanche, Bring To Light NYC, holdes i Greenpoint, Brooklyn den 2. oktober. Her vil lokale og internasjonale artister og musikere opptre, og gallerier og museum er åpne hele natten. Forvent spennende, originale, fascinerende, seremonielle, tankefulle og opplysende opplevelser. Kunstnere vil skape utstillinger på gatehjørner og takrestauranter samt i gallerier og butikker. Så bestill dine flybilletter til New York nå og sørg for at du kan delta på denne nye begivenheten i The Big Apple.

København

Kulturnatten den 15. oktober byr på hele 500 forskjellige opplevelser. Kom og se København utfolde seg på 250 museum, teatre, parker og plasser over hele byen. Kjøp et “Kulturkort” som gir deg gratis adgang til alle Kulturnattens arrangementer samt gratis transport med tog, s-tog, metro og buss i hele hovedstadsregionen mellom klokken 1700-0500. Bestill deg flybilletter til København i god tid slik at du kan delta på den danske hovedstadens magiske Nuit Blanche.

Paris

Nuit Blanche startet i Frankrike i 2002 for å bringe moderne kunst til folkemassene. I dag kalles Nuit Blance også ‘Sleepless Night’, og tiltrekker seg over en million mennesker som flokker seg i Paris sine gater. Den 2. oktober bringer Nuit Blance kunst til innbyggere og turister og samtidig kaster kunsten et nytt lys over byen. Museum, gallerier, parker, monumenter og til og med svømmebasseng har nattåpent og gratis adgang. I grålysningen byr Hôtel de Ville (City Hall) på frokost, så bestill billige flybilletter til Paris i god tid for å delta på den franske Nuit Blanche.

Brussel

Brussel har nok en gang mobilisert sin energi for å gi alle innbyggere og besøkende en flott søvnløs natt den 2. oktober 2010. Oppdag skaperverkene og dristigheten til mange kunstnere når du går gjennom Sainte-Catherine distriktet, fra rue Dansaert mot de magiske fontenene Vismet til Place de l’Yser, for å beundre flotte monteringer og forestillinger.

Toronto

Torontos Nuit Blanche, også den 2. oktober, byr på kunst i museum og gallerier over hele byen. Fra bygningsfasader og i byparker til små bakgater – her kan du velge mellom mer enn 130 steder for anledningen, så planlegg din egen rute.

Kilde: Skyscanner

LEAVE A RESPONSE