travelbusiness.no

møter, reiser og opplevelser

Reise

NORWEGIAN PÅ AMADEUS

Som et resultat av at flyselskapet nå er fullt ut integrert i Amadeus blir håndteringen av bestillinger enklere for reisebyråer og bedriftskunder, og Norwegian blir et mer attraktivt alternativ for forretningsreisende i hele Skandinavia.

Amadeus, ledende teknologipartner for leverandører, forhandlere og bestillere av reiser, melder at Norwegian fra og med i dag utvider samarbeidet med Amadeus og deres partnerbyråer ved fullt ut å integrere sine produkter i Amadeus’ globale distribusjonssystem (GDS). Norwegian introduserer samtidig e-ticketing og knytter seg til BSP (Billing and Settlement Plan).

Integreringen har skjedd gradvis, og 30. september ble den fullført i hele Skandinavia. Da sluttet Norge og Sverige seg til Danmark, som gikk live allerede 9. september.

Amadeus kan dermed nå som eneste GDS tilby samtlige av Norwegians avganger. Bestilling, billettering og fakturering samt reisekontodebitering vil følge bransjestandarden og skjer nå på samme måte som for tradisjonelle flyselskaper. Endringene gjør det dermed betydelig enklere både for tradisjonelle reisebyråer og internettreisebyråer.

Konkret innebærer endringen at reisebyråer tilknyttet Amadeus kan tilby sine kunder samme priser og tilgjengelighet til Norwegians flyginger som flyselskapet selv tilbyr gjennom sin direktekanal på www.norwegian.no. For forretningsreisende forsvinner tidligere administrative floker, og Norwegian blir et tydeligere og mer tilgjengelig alternativ ved bestilling av forretningsreiser..

– For Norwegian innebærer det utvidete samarbeidet med Amadeus at vi styrker vår posisjon i forretningsmarkedet. Nå får reisebyråer full tilgang til våre produkter gjennom Amadeus, og ute i bedriftene kan Norwegian bookes i overensstemmelse med bedriftenes reisepolicy. Dette er helt i tråd med det kundene etterspør og med vår ambisjon om å være et flyselskap for alle, sier Lars Sande, salgsdirektør i Norwegian. 

– Amadeus og Norwegian har i lengre tid hatt diskusjoner med en rekke forretningsreisebyråer for å prøve å imøtekomme deres ønsker og krav rundt håndteringen av Norwegian. Som Skandinavias ledende og et av Europas største lavprisflyselskaper er Norwegian svært etterspurt av våre kunder. Nå er vi i mål med et samarbeid som har mange vinnere, sier Janchrister Egnefors, administrerende direktør i Amadeus Scandinavia.

Amadeus distribuerer allerede et stort antall lavprisflyselskaper og styrker nå tilbudet ytterligere med Norwegian, både for forretningsreisende og reisebyråer i det skandinaviske markedet.

LEAVE A RESPONSE