travelbusiness.no

møter, reiser og opplevelser

Reise

NORSK BOOM PÅ VESTKYSTEN

Ferske besøkstall bekrefter at stadig flere nordmenn foretrekker å reise over grensen til svenskekysten. Bohuslän har hatt rekordmange besøk – ifølge ferske tall fra SCB (Statistiska Centralbyrån) har antallet norske besøkende langs Sveriges vestkyst økt med hele 28 prosent sammenliknet med i fjor. Tendensen ser ut til å fortsette utover høsten og vinteren.

VZx2WOn4VU3F_dZpjCzTPK1QEv6BPieXcvPjhIIdfC4Statistikken, som kommer fra SCB (Statistiska Centralbyrån), viser at nordmenn sammenlagt tilbrakte 47 500 gjestenetter i Bohuslän i juli, en økning med hele 10 000 gjestenetter fra tilsvarende periode i fjor.

«Bohuslän er en unik feriedestinasjon som passer nordmenn veldig bra. Det ligger grensenært til, kun et par timers kjøretur for mange på Østlandet. Videre er et rikt tilbud av aktiviteter tilgjengelig, der mat og drikke, skalldyr, spa, kajakk og skjærgårdsopplevelser trekker norske besøkende over grensen», sier Thomas Johansson, Norges-sjef i VisitSweden.

Ny trend med hotellovernatting
«Nordmenn har alltid vært glade i campingferie i Sverige, men nå ser vi også en tydelig trend i at man i større grad unner seg å bo litt mer luksuriøst på hotell», sier Thomas Johansson.De 47 500 gjestenettene baserer seg på tall fra Bohusläns hoteller, hytter og vandrerhjem. Statistikk fra norske campingturister kommer utenom økningen med 10 000 gjestenetter og vil antakeligvis bidra til å løfte rekorden ytterligere.

Populært på våren og høsten
Sommeren er den desidert viktigste sesongen for svensk turisme, fremfor alt er juli avgjørende for turistnæringen. Men stadig flere nordmenn oppdager Bohuslän også på våren og høsten. Gjestenattstatistikken kan vise til en oppadstigende kurve hele våren. Under påskemåneden mars var økningen så stor som 66 prosent. Bohuslän tiltrakk seg også mange besøkende i juni — økningen da var på hele 36 prosent.

«Vi ser at flere koser seg i Bohuslän året rundt, og vi jobber aktivt med at området skal blomstre også utenom sommersesongen. Det finnes fantastiske opplevelser langs svenskekysten, noe stadig flere nordmenn nå ser ut til å ha oppdaget», sier Thomas Johansson.

LEAVE A RESPONSE