travelbusiness.no

møter, reiser og opplevelser

Opplevelser

NORGES BESTE ØL ?

Hele 86 sorter norsk øl fra 22 bryggerier er påmeldt i konkurransen om å bli Årets Øl 2011.

Ringnes pils eller Atna rypeøl, Hansa bayer eller Stut fra Inderøy Gårdsbryggeri? Kandidatene er mange og varierte til den store kåringen, som finner sted på TV 2 i desember.

– Responsen fra bryggeriene har vært overveldende, sier juryleder Jørn Tore Persen.

Han er daglig leder for Ølakademiet, og i juryen har han med seg hele 24 andre øleksperter. Juryen er kanskje den faglig beste som noensinne har vurdert øl her i landet. Alle har profesjonell ølfaglig eller smaksfaglig bakgrunn.

I tillegg får publikum anledning til å stemme på sin favoritt på nettstedet www.aperitif.no, men juryens begrunnelse teller mest, 80 prosent.

 

Fem kategorier

De 86 ølsortere skal kategoriseres i fem ulike grupper. Det er lys lager/pils, hveteøl/blonde, mørk lager/bayer/bokk, ale og porter/stout. Fra hver gruppe kåres det en finalist som går videre til den endelige finalen.

– Vi er takknemlige for at Det Norske Måltid løfter fram øl som den sentrale drikken i norsk matkultur. Kvaliteten og mangfoldet er enormt. Vi har grunn til å være stolte av bredden i øl norske bryggerier produserer, sier direktør Petter Nome i Bryggeriforeningen.

Kåres på TV

Bak Det Norske Måltid står blant annet Stiftelsen Norsk Matkultur, som skal synliggjøre regionale og lokale råvarer, styrke primærnæringene og produksjonsbedriftene innen norsk matproduksjon. De skal formidle matglede og kunnskap om norsk mat til hele landets befolkning.

– Store og små bryggerier, fra Christianssands Bryggeri i sør til Macks Ølbryggeri i nord, har meldt seg på. Ekstra morsomt er det at så mange små bryggerier har registrert sine beste øl i kåringen, sier prosjektleder Harald Osa i Det Norske Måltid.

Konkurransen Norges Beste Øl 2011 arrangeres av Ølakademiet, Aperitif og Bryggeriforeningens nettsted Drikkeglede.

Søndag 11. desember kåres Årets Øl 2011 i en stor direktesending på TV 2 fra Stavanger.

LEAVE A RESPONSE