travelbusiness.no

møter, reiser og opplevelser

Opplevelser

NORGE I KRIG

Idag forlot 6 F-16  jagerfly Bodø Lufthavn for å beskytte befolkningen i Libya. Norge har en lang tradisjon innen militærflyvning, og mye av historien finner du i Luftfartsmuseet i Bodø.

Museet er bygget over den provisoriske flyplassen tyskerne bygde under okkupasjonen under andre verdenskrig. Det er ca 1,5 km både til Bodø sentrum og Bodø Lufthavn. Bygget er formet som en gigantisk propell. Utstillingsarealet, som omfatter militær og sivil luftfartshistorie, er fordelt på rundt 10 000 m2. Utstillingen er Nordens største innen luftfart.


I tillegg til hovedbygget og utstillingene, har museet et eget bygg ved siden av som inneholder bibliotek, arkiv, foto, gjenstander, og verksted for restaurering av fly.

Forsvarsmuseets avdeling i Bodø, Luftforsvarsmuseet, har sin primære og faste utstilling av fly og luftmilitær historie integrert i Norsk Luftfartmuseums utstilling. AVINOR museum har også sin egen avdeling og utstilling her. Sammen med Norsk Luftfartsmuseum presenteres luftfartens historie fra begynnelsen med de første pionerflygere og deres bragder til dagens jetfly. Målet er også å formidle at luftfart er langt mer enn bare fly.


Opplevelser og arrangementer
Du kan oppleve luftfart og luftfartens spennende historie på nært hold i museets utstillinger. Se berømte og beryktede fly som Spitfire, Mosquito, Junkers Ju-88og Ju-52, Twin Otter, spionflyet U-2 og mange flere. Bli med på en guidetomvisning, utforsk på egenhånd, eller fly selv i en av museets simulatorer. Foredrag, fly- og luftfartshistoriske relaterte seminarer, familiesøndager, en rekke skiftende utstillinger, er også noe av det som skjer i løpet av året.
Eller du kan ta en  «virtuell» omvisning under.

 

LEAVE A RESPONSE