travelbusiness.no

møter, reiser og opplevelser

Opplevelser

NORDMENN VELGER PÅSKEFJELLET

paaskeNorge er nordmenns foretrukne reisemål i påsken. Hele 4 av 5 nordmenn som skal på påskeferie, legger ferien til eget land.
På oppdrag fra NHO Reiseliv har TNS Gallup spurt i overkant av 1000 nordmenn om deres påskeferieplaner. 6 av 10 har tenkt å reise bort i hele eller deler av påsken.

Av disse svarer 81 prosent – eller 4 av 5 – at de skal feriere i Norge. I en tilsvarende undersøkelse før påsken i fjor svarte 76 prosent det samme.

Nesten halvparten av de som drar på påskeferie i Norge, skal være på Østlandet. Lengst påskeferie tar folk i Oslo og Akershus og i Nord-Norge, viser undersøkelsen.

– Vi håper på varmende påskesol, knallblå himmel og tusenvis av gjester som koser seg på fjellet i påsken. Du trenger ikke reise langt for å oppleve uberørte fjellsider, trikkeskinne-løyper og preppede alpinbakker, kort sagt magisk påskestemning, sier Kristin Krohn Devold, administrerende direktør i NHO Reiseliv.

Tradisjonell hyttepåske står sterkt blant nordmenn. 60 prosent av de som skal feriere i Norge i påsken, skal være på hytta.

Opplevelser stadig viktigere

Skiaktiviteter blir også stadig viktigere i påsken, viser NHO Reiselivs gallup. 37 prosent av de spurte svarer at de planlegger skiaktiviteter denne påsken. Før påsken i fjor svarte 30 prosent det samme.

– Opplevelser blir stadig viktigere for oss, og vi må kjenne fysisk at vi har en opplevelse. Vi vil bruke kroppen og gjerne føle oss sunne. Dermed ser vi også at aktiviteter som ski blir stadig mer populært. For mange av oss er det avgjørende å bruke ferier og helger til å røre oss, og da finnes det ikke noe bedre enn å spenne på seg skiene en strålende påskedag og nyte vakker, norsk natur sammen med familien, sier Krohn Devold.

Spiser ute

God mat og drikke er en viktig del av påskeferien for mange. Nesten halvparten av de som skal på påskeferie i Norge, oppgir at de helt sikkert eller sannsynligvis kommer til å spise på en lokal kafé eller restaurant i løpet av påskeoppholdet.

De yngste er sikrest på at de kommer til å spise ute i løpet av påskeferien i Norge.

– Selv om hytteferien står i sentrum, ser vi at mange nordmenn tenker å benytte seg av lokale restaurant- og kafétilbud i påsken, sier Krohn Devold.

Av de som reiser utenlands i påsken, svarer 34 prosent at de skal på storbyferie. 25 prosent svarer at de skal på sol- og badeferie.

LEAVE A RESPONSE