travelbusiness.no

møter, reiser og opplevelser

Reise

NORDMENN PÅ REISETOPPEN

I følge en undersøkelse gjennomført av Respons analyse valfarter nordmenn til utlandet når feriedrømmen skal oppfylles. Over tre millioner av oss sier de skal reise utenlands på ferie de neste 12 månedene og to millioner skal av gårde til sommeren. Hellas og Spania er favorittene og mest av alle reiser de over femti.

Hellas går forbi Spania og er sommerens mest populære reisemål. Norden har tilbakegang for andre året på rad og havner på en tredje plass. Den største økningen har Tyrkia (fra syv til ti prosent) mens Frankrike, Storbritannia og USA går mest tilbake.  Som vinterreisemål derimot er Spania i fremgang og landet er fremdeles nordmenns favorittreisemål i vinterhalvåret. Thailand har klatret opp på en andreplass, mens USA følger som nummer tre.

Sol og varme
Det er først og fremst sol og varme, gjerne i kombinasjon med nye opplevelser som er de viktigste momentene når vi velger oss utenlandsferie. Langt flere menn enn kvinner er opptatt av uteliv, prisnivå, restaurantutvalg og mulighet til å drive sport på reisemålet. Kvinner på sin side er interessert i shopping, kultur, sol og varme med opplevelser.  

Drømmer om fjerne reisemål
Vi drømmer fremdeles om en reise til eksotiske reisemål som Thailand og Mauritius (19 %). Men i nesten like stor grad er reisedrømmen for mange rett og slett en ferie med sol, varme og aktiviteter (18 %). Den eksotiske drømmen er størst hos de yngste (23 %), det samme gjelder sol- og badeferie med all inclusive (11 %).  Reisedrømmen er derimot en helt annen blant de over 55 år. De drømmer om en TEMA-reise. Hele 11 prosent i gruppen over 55 vil ha kultur og opplevelser. Hvis nordmenn kunne velge fritt så er det Maldivene som er det ultimate reisemålet (12 %), fulgt av Australia og USA (begge 9%).

 

LEAVE A RESPONSE