travelbusiness.no

møter, reiser og opplevelser

Reise

NORDMENN PÅ FERIE-TOPPEN

Nordmenn har aldri reist på flere pakketurer enn det de vil gjøre sommeren som kommer. Totalt vil 875 000 trekke sørover, og det er Italia og Spania som øker mest. I året som kommer vil vi reise mer, bruke mer og unne oss mer luksus i ferien.  

 matdrikke– Drømmen om sommer, sol og varme er sterk etter en dårlig sommer og en kald start på det nye året. Kombinasjonen dårlig vær og god økonomi gjør at nordmenn hamstrer sydenturer. Størst av sommerens ferieland er Hellas, tett fulgt av Tyrkia og Spania, sier kommunikasjonsdirektør Lena Petersson i Star Tour.
På Europa-toppen 
Star Tour har gått gjennom sommerprogrammet til syv av de største reiseaktørene som dekker rundt 98 prosent av pakkereisemarkedet. Resultatet gir i følge Petersson en unik oversikt over hvor Kari og Ola vil reise på sommerferie i 2013. Italia er landet som øker mest i prosent. Der dobles antallet sommerreiser fra fem til 10 000. Spania har også stor vekst, på 12 prosent. Totalt kommer nærmere 170 000 nordmenn til å reise på en pakketur til Spania i løpet av sommeren.

 

– Nordmenn ligger på Europa-toppen i ferier til utlandet. Mange tar både to og tre turer i løpet av året, og jo eldre vi blir jo oftere reiser vi, sier kommunikasjonsdirektøren. I takt med reiseaktiviteten stiger også forbruket. I følge en undersøkelse Respons har gjort for Star Tour så vil hver fjerde nordmann bruke mer penger på ferie i år. Det er først og fremst luksusting som hotell, mat og flyreise vi skal spandere mer på.
– Nordmenn er blitt reise- og kvalitetsbevisste. Vi ser at trenden er å unne seg fire- og femstjerners hoteller i ferien. Gjerne med luksus som privat basseng eller med direkte utgang til svømmebasseng fra terrassen. Butlerservice er det siste innen hotellverdenen.

 

Høysesong for sommerreiser

Også Terje Berge, kommersiell direktør i FINN reise bekrefter at sommerbestillingene er i full gang.
– Nå er det høysesong for å planlegge sommerferien, noe som også gjenspeiles i søkemønstre på FINN reise. Det er mange søk på typiske sesongreisemål som Hellas og Tyrkia, men det er det Spania flest søker på i øyeblikket. Det har nok sammenheng med at dette er en helårsdestinasjon og at spanske reisemål representerer noe trygt og godt for oss nordmenn, sier Berge.

 

Hit reiser vi på pakketur sommeren 2013
1. Hellas – 277 000
2. Tyrkia – 260 000
3. Spania – 168 000
4. Kypros – 60 000
5. Bulgaria – 42 000
6. Kroatia – 22 000
7. Egypt – 18 000
8. Italia – 10 000
9. Tunisia – 8 000
10. Portugal – 6 000

 

Reisetrender 2013
1. Vi reiser mer og bruker mer. En av fire sier de vil bruke mer penger, og pengene investerer vi først og fremst i hotell, mat og flyreisen.
2. Luksus – ja takk! Vi velger 4 og 5-stjerners hoteller. 34 prosent av barnefamiliene mener det viktigste når de velger hotell er at fire stjerner eller mer. Privat basseng og direkte bassengutgang er in.
3. Ja, takk – begge deler. Vi kombinerer reiser med aktiviteter. Økning i aktive reiser som fot- og sykkelturer med TEMA, for eksempel trekking i Himalaya.
4. Jo flere vi er sammen, jo gladere vi blir. Større reisefølger ferierer sammen (mine, dine, våre barn, besteforeldre som tar med familien på tur for å feire store dager osv.).
5. Lære for livet. Flere vil lære i ferien. F.eks. fotosafari på Island og kokkekurs på Sicilia. Ti prosent planlegger en kultur- og opplevelsesreise neste gang de skal på ferie.
6. Fit i ferien. Ut av solsengen og opp på tredemøllen. Fitness i ferien øker. Det samme gjør ønsket om å spa seg ned.
7. Middelhavet med Spania og Hellas er sommerens store reisemagneter. Av land utenfor Europa er Burma, Jamaica og California et «must».

 

LEAVE A RESPONSE