travelbusiness.no

møter, reiser og opplevelser

Reise

NORDMENN MEST AKTIVE

Stadig flere nordmenn vil ha opplevelser i ferien. I sommer ligger nordmenn på topp i Norden når det gjelder aktive opplevelsesreiser. Mest populært er vandring i alpeland melder TEMA, et selskap i Star Tour-gruppen. TEMA-salget er opp 25 prosent denne sommeren, og mest populært er fotturer.

[cleeng_content id=»705981747″ description=»For å lese mer må du betale en liten leseravgift» price=»0.99″]- Vi ser en stadig økende etterspørsel etter aktive ferier, og det er tydelig at nordmenn er opptatt av å holde seg i form også mens de er på ferie. I sommer er det fotturer som gjelder, og helt på topp ligger TEMA-turen Fottur i fire land hvor du besøker Østerrike, Liechtenstein, Tyskland og Sveits mens du prøvesmaker vin, ost, øl og snaps, sier Star Tours kommunikasjonsdirektør Lena Petersson.

Burma er vinterfavoritten
Mens alpene er sommerfavoritten ser det ut som om Burma blir denne vinterens store kulturhit. Fem av ni Burmareiser i vinter er allerede fullbooket . På grunn av etterspørselen har TEMA i tillegg lagt opp en ny rundreise som går gjennom både Thailand og Burma.
Petersson var i Burma våren 2011, og anbefaler alle som har muligheten å gjøre det samme.
– Burma-reisen glemmer jeg aldri. Spesielt menneskene gjorde et sterkt inntrykk. De var åpne, varme og gjestfrie. De ønsket turismen velkommen, og ville fortelle om hvordan de hadde det. Det gjorde inntrykk foruten den vakre naturen og historien. Nå gleder det mitt Burma-hjerte at Aung San Suu Kyi Sui også kommer til Norge.

Andre vinterfavoritter hos nordmenn er safari i Tanzania, rundreise i Kina og TEMA-reisen India med tigersafari. TEMA lanserer nå i tillegg nyhetene Kambodsja og rundreise i Japan. Japan-reisen neste vår er lagt opp slik at man opplever blomstringen av kirsebærtrærne som markeres med høytiden Hanami i det tradisjonsrike landet.
– Dette er den aboslutt beste tiden av året å reise til Japan på – her kommer fotomotivene på rekke og rad. Husk ekstra minnekort og batteri til kameraet, oppfordrer Petersson.

Opplevelseslystne nordmenn
Og det er liten tvil om at nordmenn drømmer om nye opplevelser når de er på ferie. I en undersøkelse analysebyrået Respons Analyse gjennomførte for Star Tour, beskriver rundt én av ti nordmenn drømmeferien som en TEMA-reise, for eksempel en vinsmaking i Toscana.

Det er de over 55 år som er mest eventyrlystne og ønsker å reise til nye hjørner av verden. I undersøkelsen sier 14 prosent av disse at de planlegger en temareise neste gang de skal til utlandet, og nesten én av ti sier de planlegger en aktiv ferie med fotturer eller sykkelturer.[/cleeng_content]

LEAVE A RESPONSE