travelbusiness.no

møter, reiser og opplevelser

Nordkapp Trym Ivar Bergsmo
Opplevelser

NORDKAPP PÅ TOPP IGJEN

Nordkapp troner igjen øverst blant Hurtigrutens 40 utflukter. Nær 57.000 hurtigrutegjester ble med til 71 grader nord og fastlands-Europas nordligste punkt.

Nordkapp Trym Ivar BergsmoTil sammen benyttet 56.931 gjester muligheten til å stå på denne unike klippen og nyte utsikten mot ishavet som en del av hurtigruteopplevelsen i 2011. Å stå på platået og la blikket vandre over horisonten gir følelsen av å ha nådd verdens ende. Fra 13. mai til 29. juli farges den samme horisonten av midnattssolen, og gir ubeskrivelige og uforglemmelige minner. Vinteren kan på sin side by på magiske arktiske opplevelser.

– Nordkapp er en fantastisk opplevelse for alle – om det er første gang man er der, eller om man har vært der før. Det er et høydepunkt på reisen og en drivkraft for mange av våre gjester. Å stå på platået, kun 2.100 kilometer fra selveste Nordpolen er unikt og skaper sterke følelser, sier Salgsdirektør for Norden Kari Uglem.

Totalt ble Nordkapphallen besøkt av 236.238 turister i 2011. Hurtigruten, med sine daglige anløp til Nordkapp-havnen Honningsvåg, er en viktig bærebjelke i reiselivsnæringen i Nordkapp.
– Hurtigruten er den absolutt største enkeltaktøren, og utviklingen vi har sett de siste årene er en suksesshistorie uten like. Spesielt er utviklingen i vinter-tallene gledelig. Da vi sammen med Hurtigruten startet Nordkapp-besøk på vinteren hadde vi noen få hundre gjester. Nå nærmer vi oss 20.000, og Hurtigruten står for 90 prosent av disse. Ingen kunne forutsi suksessen, sier markeds- og kommunikasjonssjef Hans Paul Hansen ved Nordkapphallen.

Hurtigruten arrangerer utflukt til Nordkapp både på sørgående og nordgående seiling. Nordgående utflukt varer i tre timer. Etter en liten busstur fra Honningsvåg gjennom det subarktiske landskapet på Magerøya ankommes Nordkapp. I alt 46.509 gjester besøkte Nordkapp på nordgående seiling i 2011. Til sammenligning tok 44.308 gjester utflukten i 2010.

På sørgående seiling ankommes Honningsvåg tidlig på morgenen. Utflukten inkluderer frokost på selve Nordkapplatået og en guidet busstur over Magerøya, langs Porsangerfjorden og over Finnmarksvidda til kysten og Hammerfest. Her venter hurtigruteskipet og seilingen fortsetter sørover. I alt 10.422 gjester spiste frokost på 71 grader nord i 2011.

For utviklingen av hurtigruteopplevelsen er dyktige samarbeidspartnere med spennende utflukter av høy kvalitet langs kysten meget viktig. Stadig økende kunnskap og profesjonalitet gjør at det aldri tidligere har vært et bedre utfluktsprogram om bord, og det bekreftes også av gjestene. I 2010 ble det solgt nær 260.000 utfluktsbilletter, mot rundt 230.000 i 2009. i 2011 var tallet nær 275.000. Nordkapp, Midnattskonsert i Ishavskatedralen, guidet tur i Ishavsbyen Tromsø og en smak av Vesterålen innehar de fire øverste plassene.
Se vedlegg for den fullstendige ti på topplisten.

Hurtigruten har rundt 40 forskjellige utflukter fordelt på strekningen Bergen-Kirkenes. Utflukter som alle forteller nære historier om norsk kultur, natur og historie. Utfluktene legges i stor grad opp etter satsingen på sesong-konseptene Hunting the light (vinter) og Arctic Awakening (vår) slik at hurtigrute-opplevelsen er komplett – også for opplevelsene på land.

LEAVE A RESPONSE