travelbusiness.no

møter, reiser og opplevelser

Opplevelser

NORDENS BESTE FORNØYELSESPARK

Det er knyttet stor spenning til resultatet når «Stora Barnsemesterpriset» årlig kårer Nordens beste familieattraksjoner, og i år kan to av Sveriges parker juble over hver sin seier: High Chaparral i Småland er kåret til Nordens beste temapark, imens Liseberg i Göteborg tok hjem tittelen «Nordens beste fornøyelsespark».

Kåringen foregår via nettsiden Barnsemester.se, der besøkende har mulighet til å vurdere og karaktersette familieattraksjoner. De nominerte tas fram ved hjelp av disse poengscorene og vurderingene, og deretter kan alle foreldre gå inn å stemme på sine favoritter. Her sitter i teorien altså alle Sveriges barnefamilier i juryen!

Etter å ha kommet på andreplass de siste to årene, er High Chaparral utrolig glade og stolte over å ha kapret tittelen «Nordens beste temapark» i år. Parken, som ligger i Småland, halvannen times kjøretur fra Göteborg, er Sveriges svar på Ville Vesten. Her tas familier med inn i en verden fylt av cowboyer, banditter, hester, boots og kruttpistoler, og får mulighet til å duellere med selveste Lucky Luke, ta toget til Old Mexico, vaske gull, gå om bord i en hjuldamper, og teste ut cowboyferdighetene på hesteryggen.

Liseberg, som er Nordens største fornøyelsespark og Sveriges mest besøkte turistmål, kan på sin side friste med 42 attraksjoner, spill, underholdning og restauranter av høy kvalitet. I år kan parken dessuten skilte med flere nyheter, deriblant Loke – som er Europas høyeste Gyro Swing-attraksjon, og Klubbland – en hyllest til Göteborgs store pop-prins, Håkan Hellström.

High Chaparral og Liseberg er riktignok ikke de eneste svenske familieattraksjonene som klatret til topps i «Stora Barnsemesterpriset» i år: Arena Skövde i Västsverige ble kåret til «Beste badeland», Lekeland-kjeden Busfabriken, som finnes flere steder rundt om i Sverige, fikk tittelen «Beste innendørs lekeland», Branäs i Värmland vant i kategorien «Beste skisted for barnefamilier», imens Byske Havsbad i Västerbotten ble utsett til «Beste campingplass for barnefamilier».

LEAVE A RESPONSE