travelbusiness.no

møter, reiser og opplevelser

Klassifisering

NHK SETTER STANDARDEN I NORGE

Norsk Hotellklassifisering(NHK) går inn i 2018 med et nytt klassifisert hotell, Stranda Hotel. Hotellet ble klassifisert i høst med 4 stjerner som ble markert sammen med hotellets 100-års jubileum.

Stranda Hotel ligger ved spektakulære fjell, fjorder og fossefall på Sunnmøre. Et populært reisemål for vandring og toppturer sommer og høst, og en prisvinnende destinasjon for frikjøring på ski.Det tilbys guidede toppturer, fjellvandring og vinteraktiviteter for alle i familien. Med svømmehall, kurs og konferanse rom, restaurant, bar, og sommerpark har hotellet mange ulike tilbud gjennom hele året. Sommerparken er den store hotellhagen som ligger idyllisk og stille til ved Storelva. Restauranten på hotellet rommer opp til 225 personer. Hotellet har 62 rom med 116 senger som gir mange muligheter for både små og mellomstore grupper.

Hotellkassifisering i Norge er frivillig, og spesielt de store hotellkjedene har unngått å bli klassifisert. Mange frittstående hoteller ser dermot en stor fordel av hotellklassifiseringen, da stjernene danner en motvekt til kjedenes merkevarestrategi. For Stranda Hotel har det vært viktig å å synliggjøre hotellets høye standard og kvalitet i konkurransen med kjedehotellene, noe de kan dokumentere gjennom en klassifisering i regi av NHK.

Også Expedia bruker NHK.
Men selv om mange hoteller ikke lar seg klassifisere, blir hotellstjerner likevel brukt på de store hotellbooking-portalene som Expedia. I Norge legger Expedia til grunn de kriterier som brukes av NHK. I reiseguiden til Expedia heter det bl.a.:

«Det finnes ingen universell standard for hotell verden over. Den mest brukte kvalitetstandarden gir stjerner fra én til fem, og den gjelder blant annet i Norge. Disse standardene er ganske like i de største landene i Europa. Det samme gjelder for USA og storbyer verden over. Det betyr at her på Expedia vil standardene på hotell med samme antall stjerner være etter sammenlignbare kriterier som NHK (Norsk Hotellklassifisering).

Hotell med fire stjerner er ifølge NHK et fullservicehotell med meget god romstandard. I denne kategorien er resepsjon tilgjengelig døgnet rundt. Bar og à la carte-restaurant finnes på selve hotellet. Frokost og romservice er tilgjengelig. Ofte vil du finne pikkolo og andre servicetiltak som kan hjelpe deg med å skaffe transport, billetter eller andre ting du behøver. Rommene skal være romslige og ha alle fasiliteter.»

At Expedia bruker kriteriene til NHK som referanse er positivt. Det betyr at norske hoteller vurderes ut fra de samme hovedkriteriene. Samtidig som det er viktig å understreke at NKHs klassifisering er mer omfattende og gir hotellet en pålitelig tredjepartsvurdering som kan brukes både overfor turoperatører og GDSer.

Les mer om NHK på www.klassifisering.no.

LEAVE A RESPONSE