travelbusiness.no

møter, reiser og opplevelser

Reise

NEW YORK – NEW YORK

New York er verdensbyen framfor noen og et “must” for de fleste når det gjelder USA. Byen er en gedigen smeltedigel av kulturer fra hele verden. Her ligger blant annet Chinatown,Little Italy og Little India, og det er ikke for ingenting at et av slagordene er: New York City – come and visit the World!

[cleeng_content id=»239205593″ description=»For å lese mer må du betale en liten leseravgift» price=»0.99″]I New York kan man oppleve verdenskjente attraksjoner som Frihetsgudinnen og Ellis Island, Empire State Building og FN – bygningen, eller få innblikk i siste nytt innen moter, kultur eller musikk.

Getting around
Det er enkelt å ta seg frem i New York. Gatene er organisert slik at du lett blir kjent med byen, tiltross for størrelsen.
Undergrunnen er et utmerket alternativ. Togene går raskt og er stort sett alltid i rute. Det er enkelt å finne frem til hvor du skal og prisene er relativt lave.

Taxier brukes hyppig i New York. De er overalt, er rimelige og tar deg dit du ønsker. Totalt finnes det nærmere 13000 drosjer i byen. Det finnes ingen faste stoppesteder, det er bare å løfte opp en hånd. Vær oppmerksom på at det alltid er stor trafikk på Manhatten, så beregn god tid.

Empire State Building
En av de mest kjente attraksjoner i New York. Fantastisk utsikt over hele byen fra utsiktspunktene. Bygningen stod ferdig i 1931 og har 102 etasjer. Empire State ligger på Fifth Avenue og 34th St.

Statue of Liberty
Frihetsgudinnen er det vi forbinder New York med. Frihetsgudinnen var en gave fra Frankrike og er helt klart et ”must ” for alle som besøker New York. På samme tur kan man også besøke Ellis Island – den lille øya 17 millioner immigranter måtte innom får å få innreise til USA. Båtene går fra Battery Park helt sør på Manhatten.

Greenwich Village
Mellom 1900 – 1980 var dette et populært område for bohemer, studenter, kunstnere og musikere med en alternativ livsstil. I Greenwich Village kunne man leve ”the free life”. I dag er den vestlige delen av Greenwich Village blitt en meget trendy og sosial bydel, med mange gallerier, butikker, restauranter og utesteder. De fleste av ”de gamle” innbyggerne har flyttet til den østlige delen. Her finner du fremdeles rimelige forretninger med alternativt vareutvalg, billige spisesteder og flere rockeklubber.

Få med deg en musikal på Broadway
I teaterdistriktet mellom 44th og 52dn St finnes det 38 teatre som årlig besøkes av rundt 11 millioner mennesker. Her kan du oppleve flott sang, fantastiske kostymer og tradisjonsrike teaterssaler. Broadway byr på en blanding av godt kjente musikaler som Phantom of the Opera, til nye og ukjente som Sweet Charity.

Harlem
Tidligere var denne bydelen de fargedes slumområde, men dette er i dag et tilbakelagt kapittel. Harlem fremstår i dag som en meget spennende bydel. Ta en sightseeingtur i Harlem
på en søndag og inkluder en gospelkonsert i en av de mange kirkene i dette området – det er garantert en opplevelse du sent vil glemme.

Chinatown
Asiatisk bydel, på nedre del av Manhattan. Over 30% av den økende asiatiske befolkningen i New York bor i Chinatown. Her myldrer det av asiatiske forretninger som tilbyr alt fra asiatisk mat til risboller, teserviser og billige suvenirer. NB! Vær oppmerksom på at Chinatown stenger relativt tidlig. De fleste forretningene stenger kl. 1800, og restaurantene kl. 23.00.

Central Park
En av ”topp -10” attraksjoner i New York. Parken ligger som en grønn lunge midt på Manhattan og er hele 4 km lang og 1,5 km bred. Her finnes flere innsjøer med båtutleie, frilufts scener, museer og en dyrepark.

Shop til you drop
Ikke noe annet sted i verden er utvalget så enormt, uansett hva du er på utikk etter. For deg som er glad i å shoppe er New York et paradis. Fra de ekslusive butikkene på den øvre delene av Fifth Avenue til de trendy designbutikkene i SoHO. Du vil garantert finne det du er på utkikk etter. Besøk et av de kjente og ekslusive stormagasinene som Bergdorf Goodman eller Saks. I New York finner du også verdens største varemagasin Macy’s. Dette magasinet dekker et helt kvartal på 34th St og i området rundt finnes en rekke andre kjente butikker. SoHo er også et spennende sted å handle, spesielt fra krysset Houston og Broadway og sørover. Ta på deg gode sko og husk kredittkortet. Du vil garantert få bruk for begge deler.

Prøv helikoptersightseeing
Dette er en fantastisk måte å se New York på. Ombord i et helikopter får du et enestående overblikk over Manhattens velkjente skyline. Du kan velge mellom turer av ulik varighet. Her gjelder det å ha kameraet klart. For å sikre plass til ønsket tid bør en slik sightseeing forhåndsbestilles. Dette er en opplevelse du garantert ikke vil glemme.

Hotellene
Hotellene i New York er dyre og av lavere standard enn hva vi er vant til hjemmenfra. Rommene er som regel små.

For deg som planlegger en tur til The Big Apple, kan det være lurt å ta turen på vårparten. Mange hoteller mer enn dobler prisen om høsten…! Her kan det være penger å spare!

Kilde: America Tours[/cleeng_content]

LEAVE A RESPONSE