travelbusiness.no

møter, reiser og opplevelser

Reise

NETTSURF I 30 000 FOTS HØYDE

Norwegians gratis WiFi-løsning om bord i flyene har fått rekordmottakelse. På enkelte flygninger har halvparten av passasjerene vært på nett – samtidig. Toppnoteringen gjorde Norwegian mellom Oslo og Alicante 14. april, da hele 87 passasjerer surfet på nettet samtidig i 30 000 fots høyde.

– Vi er overveldet over responsen hos våre reisende og installerer nå WiFi på løpende bånd på våre nye fly, sier direktør for IT og forretningsutvikling i Norwegian, Hans Petter Aanby.

Flygningene mellom Oslo og Geneve utmerker seg med mellom 40 og 50 prosent WiFi-brukere på samme flygning. Andre populære ”WiFi-ruter” går mellom Oslo og London, Oslo og Dubai og Oslo og Alicante.

Bredbånd på alle fly Oslo-Stockholm
Norwegian startet opp med WiFi om bord i flyene i februar, som første flyselskap med bredbånd på europeiske ruter. Innen sommeren skal 11 nye Boeing 737-800 ha bredbånd om bord. Fra begynnelsen av mai skal Norwegian tilby bredbånd på samtlige fly mellom Oslo og Stockholm. Bredbåndstilbudet vil være gratis for alle passasjerer inntil videre.

– Bredbåndstilbudet er et viktig konkurransefortrinn for oss, og om kort tid vil det også fremkomme i bookingprosessen at flyet har bredbånd, sier Aanby.

Alle nye fly får bredbånd
I 2011 vil Norwegian fase inn 15 splitter nye Boeing 737-800-fly med Dreamliner-interiøret SKY, samtidig som flere Boeing 737-300-fly fases ut. De nye flyene betyr at miljøutslippene og drivstoffkostnadene reduseres betydelig. Norwegian installerer bredbånd på alle de nye flyene.

I løpet av året vil 21 fly være utstyrt med bredbånd og innen utgangen av 2012 er planen at hele Norwegians flåte skal ha internett om bord.

 

LEAVE A RESPONSE