travelbusiness.no

møter, reiser og opplevelser

Opplevelser

NEPPE FOR SENT

I følge mayasivilisasjonens kalender skal verden gå under i dag. Hotelleksperten Hotels.com har plukket ut fem opplevelser med adrenalingaranti man burde ha opplevd før verdens undergang. Skulle derimot mayasivilisasjonen ta feil kan kanskje listen nedenfor være til inspirasjon for neste adrenalinkick-ferie?

sydneyHotelleksperten Hotels.com har listet opp en rekke risikofylte opplevelser med adrenalingaranti som du burde opplevd før verdens undergang. Forhåpentligvis går ikke verden under og du kan likevel planlegge en ferie hvor du svømmer med haier, hopper i strikk fra verdens høyeste bygning, eller tar deg til toppen av Sydney Harbour Bridge. – Mulighetene er mange, og du vil garantert kjenne at pulsen slår litt raskere, sier Yvonne Bonanati fra Hotels.com.

Svømme med haier i Sør-Afrika

Sør-Afrikas kyst, nærmere bestemt Dyer Island, er blitt en populær destinasjon for spenningssøkere som ønsker nærkontakt med hai. For de spesielt interesserte, og kanskje mest vågale, er det mulighet for å mate hvithaiene, kun iført dykkerutstyr. For de litt mer ”pinglete” finnes det et tryggere alternativ hvor du utforsker haiene, i bur.

 

Hopp fra Macau-tårnet i Kina

For de som er glad å hoppe i fritt fall er Macau-tårnet i Kina er et populært sted for vågale strikkhoppere. Med sine 233 meter er Macau-tårnet blitt kåret til verdens høyeste bygning for strikkhopping av Guinness World Records. Tårnet også et fint utgangspunkt for en bedre middag. Du finner flere restauranter i tårnet med 360 graders utsikt over Macau, Kina, Pearl River og Hong Kong hvis du er heldig.

 

Klatring på Sydney Harbour Bridge

Hvis du ikke lar deg skremme av høyder bør du ta turen til Sydney Harbour Bridge. Dette er et av Australias mest kjente landmerker. Broen ble bygget for å binde sammen den nordlige delen av Sydney med den sørlige. Broen er ca. 1,1 kilometer lang og 134 meter høy.  En guidet tur over tre timer leder deg til toppen av broen hvor man har 360 graders utsikt over byen. Frykten for å falle ut i tomrommet er absolutt tilstede, men det er ingen grunn til å være engstelig. Sikkerheten er godt ivaretatt og du har guider med deg på turen.

 

Test grensene på rafting i Zambezi-elven, Zambia


Har du raftet i Sjoa og syntes det var tøft? Da anbefales det å reise til Zambezi-elven. Det beskrives som det råeste av det råe innen ekstremsport. Erfarne raftere sammenligner en tur i Zambezi-elven som 7 timer i en vaskemaskin. Elven bukter seg mellom Zambia og Zimbabwe og renner ut i det indiske hav. Lonely Planet har listet opp elven i sin 1000 ultimate experiences kåring. Det gjøres både halv- og heldags turer fra både Zimbabwe og Zambia.  Mellom strykene kan man bade – men ikke der vannet er stille; der svømmer det nemlig krokodiller. Med andre ord – her er det absolutt utfordringer av flere ulike slag.

 

Snøkiting i Finnmark


Mulighet for actionfylte opplevelser er absolutt tilgjengelig her hjemme også. Snøkiting eller skikiting er det siste tilskuddet til adrenalinsporten i Norge. Varanger i Finnmark er stedet for de store kite-opplevelsene. Her har du spektakulær utsikt til det arktiske hav mens du kiter. Mye og konstant vind gir deg voldsom fart. Et annet kjennetegn ved Varanger er det åpne landskapet, nesten uten trær i sikte. Ikke overraskende ble Varanger valgt til vertskap for verdensmesterskapet i kiting i 2005.

LEAVE A RESPONSE