travelbusiness.no

møter, reiser og opplevelser

Opplevelser

MED DYREPARKEN PÅ SAFARI

Escape Travel sammen med Dyreparken lanserer en ny safariattraksjon i Kenya kalt Mara Naboisho. Det ligger i hjertet av velkjente Masai Mara, men her får du derimot et safariområde nesten helt for deg selv.  Verdens 7 underverk er et mildt uttrykk. Mara Naboisho har sannsynligvis den tetteste løvebestanden i verden og i perioder den største tettheten av giraffer og elanantiloper. Den store gnu-migrasjonen kan du nyte fra terrassen, fra den åpne safarijeepen eller på walking safari med lokale maasai guider. Dette området får du tilgang til ved å reise med Escape Travel.

Dyrelivet og økosystemet er så unikt at Dyreparken, Strømmestiftelsen og Escape Travel har gått sammen med Basecamp Explorer og lokalbefolkningen i Mara Naboisho for å verne området for framtidige generasjoner.

Dyreparken har fått en søsterpark. Escape Travel har fått et nytt og vakkert reisemål.

Her har Basecamp helt siden 1998 drevet ansvarlig turisme og et aktivt arbeid for bevaring av økosystemet. Basecamp Masai Mara har de tre siste årene blitt Gold Eco-rated som det beste øko-hotellet i Kenya.

– I dette prosjektet går aktivt vern av dyr og natur hånd i hånd med støtte til lokalbefolkningen, sier adm. dir i Dyreparken, Per Arnstein Aamot, som karakteriserer prosjektet som bistandsarbeid i en bredere form.

Mara Naboisho Conservancy handler om bevaring av et 250.000 mål stort område i Masai Mara i Kenya. Prosjektet er unikt, ikke bare er det med på å bevare et mangfoldig dyreliv og et uerstattelig økosystem, men  støtter også lokalbefolkningen ved å gi arbeid og inntektsmuligheter gjennom turisme.

Ansvarlig turisme kan bli et viktig redskap for lokal utvikling i Afrika, sier Trond Backer, Kommunikasjonsdirektør i Strømmestiftelsen, derfor ser vi på dette samarbeidet som fremtidsrettet og spennende. Bare i Mara Naboisho vil over 800 lokale masaier havne på lønningslista.

Befolkningsvekst og klimaendringer gjør økosystemene sårbare. Dyrelivet står i fare, og med det vil Kenya og verden ikke bare tape et av de mest unike naturområdene i verden, men også arbeidsplasser, inntekter og kultur vil forsvinne – sier kommunikasjonsdirektør i Basecamp Ole Bernt Frøshaug – derfor er Mara Naboisho Conservancy et viktig samarbeidsprosjekt med masaiene –  hvor ansvarlig turisme spiller en sentral rolle.

LEAVE A RESPONSE